7.8.2015
Keväällä ABC toteutti suuren noutopöytäkyselyn siitä, millaista ruokaa suomalaiset haluavat syödä. Tulokset konkretisoituvat syyskuussa, kun lähetetyistä resepteistä yksi, Sadun jauhelihavuoka, saapuu ketjun noutopöytiin.
– Kaikissa ruoissa pitää olla joku ”juttu”, ja tässä nimenomaan oli se jokin. Siitä löytyvät kaikki elementit, mitkä sopivat kotiruokaan, kertoo tuotekehityspäällikkö Mika Mertens SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.
Annoksella on pitkä matka kuljettavana, ennen kuin se voi päätyä noutopöytään. Ideoita ja reseptejä keräillään ja haetaan tuotekehitystiimin kesken. Lisäksi kuullaan myös henkilökuntaa – asiakkaita unohtamatta.
– Suomalainen on syöjänä vaativa. Meillä on takaraivossa se, miltä hyvä kotiruoka maistuu. Suomalaiset arvostavat mielestäni oikeita asioita, puhtaita raaka-aineita ja hyviä makuja, Mertens kertoo.
Huhtikuun lopulla järjestetyn suuren noutopöytäkyselyn perusteella asiakkaat haluavat noutopöytäänsä rehellisiä kotiruokia laadukkaista raaka-aineista. Vastauksista nousee esille muutamia pääkohtia: Ruoan eettisyys, terveellisyys ja tuoreus ovat asiakkaille erittäin tärkeitä. Myös raaka-aineiden kotimaisuutta pidetään arvossa.
Syyskuussa noutopöytään saapuu uutuus noutopöytäkyselyn satona: Voittaja-annoksen, Sadun jauhelihavuoan, resepti on orimattilalaisen Satu Lindqvistin kehittelemä versio hänen alun perin internetistä löytämäänsä reseptiin.
– Olen varioinut reseptiä paljonkin. Joskus maustan vain pienellä palalla lihaliemikuutiota, toisinaan taas kokeilen mausteita rohkeastikin, mutta ranskankerma on mielestäni ”se juttu” tässä reseptissä, Lindqvist kertoo.
3.12.2024 | Paikallisia uutisia
1.12.2024 | S-Etuja
28.11.2024 | Paikallisia uutisia