Uusi Sale Enonkoskelle


6.3.2013

Uuden Enonkosken Salen avajaisia vietettiin keskiviikkona 6. maaliskuuta.

Uusi Sale avattiin entistä Salea vastapäätä Säästötien toiselle puolelle. Jo rakennusvaiheessa on otettu erityisesti huomioon energiataloudellisuus. Lattian, seinien ja yläpohjan lämpöeristeitä on lisätty ja rakenteiden liittymien tiiviyteen kiinnitetty erityistä huomiota.

Myös käyttöön otettu myymälätekniikka on nykyaikaista energiaa ja ympäristöä säästävää. Kaupan sisäkorkeus ja tilavuus on optimoitu ja valaistuksessa käytetään energiatehokkaita valaisimia. Kylmäntuotosta vapautuva lämpö hyödynnetään rakennuksen lämmitykseen. Kaikki kylmäkalusteet ovat kannellisia ja ovellisia malleja ja kylmälaitteissa käytetään tehokasta sekä luonnollista CO2-kylmäainetta. Näillä ratkaisuilla pyritään 40 %:n energiansäästöön.

Uuden Salen kerrosala on 822 m2 ja myymälän myyntipinta-ala n. 370 m2. Investoinnin kokonaiskustannus on n. 1,9 miljoonaa euroa, mikä vastaa työllistämisvaikutukseltaan noin 32 miestyövuotta.

 

Valikoimat asiakkaiden toiveita kuunnellen

Myymälätilat ovat valoisat, selkeät ja avarat. Valikoimat laajenevat merkittävästi kaikkien tuoteryhmien osalta, mutta erityisesti tuoretuotteiden osalta. Käyttötavaraa uuteen Saleen tulee myös huomattavasti enemmän ja valikoimaa on rakennettu asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Salen kokonaismyynti v. 2012 oli n. 1,7 miljoonaa euroa. Sale Enonkoski työllistää vakituisesti viisi henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Teija Liukko. Salen aukioloajat ovat ma–la 7–21 ja su 9–21.

Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajapeitto oli Enonkoskella vuoden 2012 lopussa 86,4 % ja S-ryhmän kokonaistalouspeitto 89,7 %.

 

Urakoitsijat ja suunnittelijat:

Rakennusurakka                 Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi

LVIA-urakka                       Saimaan LVI-Talo Oy, Savonlinna

Sähköurakka                       Sähkötoimisto Kenttälä Oy, Savonlinna

Kylmäurakka ja

-suunnittelu                         Huurre Oy

Arkkitehtisuunnittelu           Arkkamis Oy, Mikkeli

Rakennesuunnittelu            Insinööritoimisto Creo3 Oy, Mikkeli

LVIAS-suunnittelu              Enerplan Oy, Mikkeli

 

 Lisätiedot: 

  • toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm 0500 553 765
  • Sale-ryhmäpäällikkö Markku Hartikainen, gsm 0500 876 118