Uusi S-market Rantasalmi on avattu


13.4.2010

Rantasalmen uusi S-market avattiin tiistaina 13.4.2010 klo 9.00.

Rantasalmen Osuuskauppa perustettiin v. 1917, joten osuuskauppaa on Rantasalmella harjoitettu lähes 100 vuotta. Jo tuolloin kauppapaikka kirkonkylässä valittiin hyvin, sillä tämä uusi S-market on jo kolmas samalla paikalla sijaitseva osuuskaupan myymälä.

Uuden S-marketin kokonaispinta-ala on n. 2 300 m², joka on 1,5-kertainen entiseen myymälään verrattuna. Kellarikerroksessa sijaitsevat tekniset tilat sekä väestönsuoja, jossa ovat henkilökunnan sosiaalitilat. Tontin pinta-ala on 0,8 ha. Vanhan rakennuksen purkutyöt alkavat välittömästi avauksen jälkeen. Pihatyöt ja 110 pysäköintipaikan paikoitusalue valmistuvat juhannukseen 2010 mennessä. Polttoaineenjakelupiste säilyy entisellä paikallaan. Investoinnin kokonaiskustannus kalustoineen on n. 2,7 milj. euroa, mikä merkitsee työllistämisvaikutukseltaan n. 45 miestyövuotta.

Uuden S-marketin valikoimat laajenevat kaikissa tavararyhmissä, mutta erityisesti tuoretuotteissa ja pakasteissa. Käyttötavaravalikoima kattaa asiakkaan normaalissa arjessa tarvitsemat tuotteet. Uutuutena valikoimiin tulevat musiikki, elokuvat ja konsolipelit. S-Pankki palvelee omassa pisteessään. Kassojen läpäisykyky paranee huomattavasti, sillä aikaisempien neljän kassan sijasta asiakkaita palvelee 6 kassaa. Asiakkaiden käyttöön tulevat myös kahviautomaatti sekä kovasti toivottu yleisö-WC.

Sirumaksamisen aikakausi alkaa uudessa S-marketissa, sillä sekä kassoilla että polttoaineenjakelupisteessä on käytössä uudet EMV-maksupäätteet.

S-marketin myynti v. 2009 oli 6,3 milj. euroa. Myyntitavoite vuodelle 2010 on 6,7 milj.euroa. Rantasalmen S-market työllistää talviaikana 12 ja kesäaikana n. 20 henkeä. Marketpäällikkönä toimii Kati Purhonen. Rantasalmella on talouksia 1 907 kpl, joista asiakasomistajatalouksien osuus joulukuussa 2009 oli 83,4 %

Rakentajat ja suunnittelijat:

Arkkitehti: Arkkamis Oy / Kari Simanainen, Mikkeli

Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Creo³ Oy, Mikkeli

LVIA-suunnittelu: LVI-Suunnittelutiimi Oy, Pieksämäki

Sähkösuunnittelu: Sähkötoimisto Kaipiainen Oy, Pieksämäki

Pohjarakennussuunn.: Ramboll Finland Oy, Mikkeli

Pääurakoitsija: Rakennusliike A. Taskinen Oy, Joensuu

Vastaava mestari: Rakennusliike A. Taskinen Oy /

Timo Koppinen/Pekka Knif

LVIA-urakoitsija: LVIS-Pesoset Oy, Kerimäki

Sähköurakoitsija: Sähkötoimisto Kenttälä Oy, Savonlinna

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm. 0500 553 765

marketkaupan johtaja Iiro Siponen, gsm. 050 596 4053