Toimitusjohtaja Heikki Hämäläisestä kauppaneuvos


29.6.2018

Tasavallan presidentti on 27.6. myöntänyt kauppaneuvoksen nimen ja arvon Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläiselle.

Kauppatieteiden maisteri Heikki Hämäläisen työura alkoi v. 1990 Osuuskauppa Suur-Savossa kaupallisessa kenttäkoulutuksessa Mäntyharjulla. Sieltä tie vei Pieksämäelle ja edelleen S-marketpäälliköksi Joroisiin. Vuonna 1992 Hämäläinen aloitti Savonlinnan Prisman johtajana ja v. 1994 hänen vastuulleen tuli lisäksi Mikkelin Prisma. Osuuskauppa Suur-Savosta Heikki Hämäläinen siirtyi Etelä-Karjalan Osuuskaupan kaupalliseksi johtajaksi vuonna 2000 ja kaksi vuotta myöhemmin, 36-vuotiaana, hänet nimitettiin Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajaksi. Heikki Hämäläinen palasi takaisin ”kasvattajaseuraan” vuonna 2007, kun hänet nimitettiin Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtajaksi.

 

Heikki Hämäläisen toimitusjohtajakausi on ollut Osuuskauppa Suur-Savolla vahva kasvun ja kehittämisen ajanjakso. Osuuskaupalla on merkittävä rooli kaupallisten palveluiden tarjoajana ja maakunnan suurimpana yksityisenä työllistäjänä.

 

Heikki Hämäläinen on aktiivisesti mukana erilaisissa luottamustehtävissä niin talouselämän, urheilun kuin kulttuurin aloilla. Hän toimii mm. SOK:n hallituksen jäsenenä, LähiTapiola henkivakuutusyhtiön hallintoneuvoston jäsenenä, LähiTapiola Savo-Karjalan hallituksen jäsenenä, Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtajana ja Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n valtuuston jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut mm. Etelä-Savon kauppakamarin puheenjohtajana.

 

Nuorempana kansallisen tason maastohiihtäjänä menestyneen Heikki Hämäläisen mieluisin harrastus on edelleen urheilu sen eri muodoissa.

 

Lisätietoja:
hallintoneuvoston puheenjohtaja
Martti Lokka, puh. 044 057 5657