Taste before Waste – alennuksilla ruokahävikkiä pienemmäksi


26.1.2018

Ensi maanantaina aloitetaan kahvilatuotteiden ilta-alennus Cafe Stellassa Mikkelissä ja Kulma Coffee Shopissa Savonlinnassa. Osa tuotteista myydään viimeisen aukiolotunnin aikana 50 %:n alennuksella.

– Ruokahävikin vähentäminen on yksi S-ryhmän vastuullisuusohjelman toimenpiteistä, jolla voimme pienentää toimintamme ilmasto- ja ympäristö­vaikutuksia. Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupassa tehdään jatkuvasti työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen aiheuttavat huomattavia päästöjä. Jos ruoka päätyy roskiin, ovat päästöt syntyneet turhaan. Tällä omalla muutoksellamme olemme mukana hidastamassa ilmastonmuutosta, toteaa matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi.

– Ruokahävikillä tarkoitetaan meillä tuoretuotteita, jotka ovat täysin syömäkelpoisia tänään, mutta eivät ole tuoretuotteitamme enää huomenna. Me haluamme, että yksikään tuote ei päädy hävikkiin ja uskomme asiakkaidenkin haluavan niin, jatkaa ryhmäpäällikkö Pirjo Lautiainen.

Jo aiemmin ruokahävikin torjumiseksi ovat Rosso ja Pruuvi Mikkelissä sekä Perlina di Castello Savonlinnassa ottaneet käyttöön ruuan pelastuspalvelu ResQ:n, jonka avulla ravintolat voivat tarjota ja kuluttajat pelastaa ravintoloista ylijäänyttä ruokaan helposti ja edullisesti.

 

Lisätietoja:

matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi
puh. 0400 942 141