Talvilomien aika lähestyy: Prismasta löytyvät varusteet ulkoiluun säällä kuin säällä


7.2.2023

Suomalaisten innostus ulkoilua ja erityisesti retkeilyä kohtaan ei osoita laantumisen merkkejä, ja erilaisille retkeilyvarusteille ja -vaatteille riittää kysyntää myös talvipakkasilla. Vaikka suomalaiset tyypillisesti ostavat lapsilleen samanlaisia pulkkia, mitä itse ovat lapsuudessaan käyttäneet, kasvattavat liukulaudat ja -matot huimasti suosiotaan. Tämän talven hittituotteisiin Prismassa lukeutuvat myös esimerkiksi liukulumikengät ja merinovillasta valmistetut kerrastot.

Koulujen talvilomaviikkojen ja laskiaisen värittämän helmikuun aikana erilaiset talviulkoiluvälineet ovat kovassa käytössä. Talven säällä on kuitenkin merkittävä vaikutus siihen, miten kauppa lopulta sesongin aikana käy.

-Alkuvuonna sää oli melko sateinen, mikä näkyi mm. kumisaappaiden myynnissä. Niitä myytiin selvästi edellisvuotta enemmän. Sateinen sää vaikutti myös sadeasujen ja lasten ulkokenkien ja – vaatteiden myyntiin, kertoo Prisma Mikkelin käyttötavaraosastojen päällikkö Tuomo Rasimus, Osuuskauppa Suur-Savosta. Nyt kevätauringon pilkistellessä pilvien takaa suosittelen lähtemään jäälle liikkumaan. Mukaan pilkkireppuun kannattaa pakata kahvitermarin ja hyvien eväiden lisäksi paikallisia Norolan-pilkkejä ja tuoreita toukkia ahvenen narraamista varten. Jäällä liikkuessa tulee muistaa turvallisuus, ja ottaa kaveri mukaan,  jatkaa Rasimus. -Ja hyvät tuulen kestävät ulkoiluvarusteet on tietysti tärkeä juttu.

Ulkoilua suomalaiset harrastavat, vaikka sää olisi sateinenkin. Toimivalla varustuksella ulkoilu on hauskaa myös talvikuukausina, on kyseessä sitten retkeily, talviuinti, mäenlasku pulkkamäessä tai liukulumikenkäily.

-Meillä Mikkelin Prismassa ovat suuressa suosiossa tänä talvena olleet liukulumikengät ja pehmeät liukurit, sanoo Rasimus.

Ahkiot, pulkat ja rattikelkat ovat ikisuosikkeja, joita myydään vuodesta toiseen hyvin. Suosiotaan pulkkamäessä ovat kasvattaneet myös helposti mukana kannettavat liukulaudat ja -matot. Vaikka liukulautojen myyntimäärät ovat nousseet lähelle pulkkia, pitää pulkka silti edelleen paikkaansa mäenlaskun kunkkutuotteena.

Edellisen talvisesongin Prismaketjun (11/2021–2/2022) myyntidata paljastaa, että liki puolet talviulkoiluvälineiden kokonaismyynnistä tulee rattikelkoista, ahkioista ja pulkista, kun taas liukulautojen osuus kokonaismyynnistä on reilun kolmanneksen. Myytyjen kappalemäärien näkökulmasta tarkasteltuna yli 75 % ostetuista talviulkoiluvälineistä on ahkioita, liukulautoja ja liukureita. 

Retkeily kiinnostaa myös talvella 

Kiinnostus luonnossa liikkumista ja retkeilyä kohtaan on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa, eikä suosio osoita laantumisen merkkejä tänäkään vuonna. Prisma vastasi kysyntään avaamalla myymälöihin uudet Outdoor-osastot viime keväänä. Lanseerauksen yhteydessä tuotevalikoimaa laajennettiin, ja aiemmin myymälässä erillään olleet retkeilyvaatteet, -jalkineet ja -tarvikkeet yhdistettiin selkeämmin samaan kokonaisuuteen, jotta asiakkaan on helpompi löytää tarvitsemansa tuotteet. Myyntidatan perusteella asiakkaat ovat ottaneet uudistuksen hyvin vastaan: Outdoor-osaston tuotteiden myynti kasvoi vuoden 2022 huhti-joulukuussa liki 40 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Talviulkoilun valikoimien osalta erityisen kovassa kasvussa Prismoissa on ollut outdoor-pukeutumisen ja -jalkineiden myynti, joka noin kolminkertaistui vuoden takaisesta huhti-joulukuussa 2022. Myynnissä korostuvat erityisesti housut. Ulkoilupukeutumisessa tärkeitä ovat myös alkutalven hiteiksi nousseet merinovillaiset alus- ja väliasut. Niitä ostetaan sekä aikuisille että lapsille.

 

Lisätietoja:
Tuomo Rasimus, käyttötavaraosaston päällikkö, Prisma Mikkeli, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 044 791 3578