Sopraano Hannakaisa Nyrönen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi


14.6.2021

Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2021 kummitaiteilija on Hannakaisa Nyrönen. Kummitaiteilijan valinta on osa Osuuskauppa Suur-Savon ja Taidekeskus Salmelan pitkäaikaista yhteistyötä, jolla tuetaan nuorten taiteilijoiden toimintaa. Aikaisempina vuosina kummitaiteilijoiksi on valittu kuvataiteilijoita, mutta nyt huomiointia haluttiin laajentaa myös musiikkitaiteen saralle.

Sopraano Hannakaisa Nyrönen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperamusiikin koulutusohjelmasta. Syyskuussa 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon dramaattisille sopraanoille suunnatussa kansainvälisessä Elizabeth Connell Prize -laulukilpailussa Australian Sydneyssä. Nyrönen teki debyyttiinsä Suomen Kansallisoopperassa Esa-Pekka Salosen johdolla Covid fan tutten Fiordiligina syksyllä 2020. Parhaillaan hän valmistautuu ensimmäiseen Richard Wagnerin RING-tetralogiaan, jossa laulaa Brünnhilden osaa. Hannakaisa Nyrönen on Taidekeskus Salmelan viimeisimmän Merikanto-laulukilpailun voittaja vuodelta 2015. Suomen Wagner-seura palkitsi hänet Bayreuth-stipendillä vuonna 2018. Hannakaisa työskentelee yhdysvaltalaisen laulunopettaja Brian Jauhiaisen ohjauksessa ja hänen mentorinaan toimii oopperalaulaja Mika Kares. Taiteellisen työn ohella Hannakaisa on pohjoiskeskisuomalaisista ammattimuusikoista koostuvan Rajoilla Ensemblen puheenjohtaja ja taiteellinen suunnittelija.

Kumppanuusyhteistyöllä monipuolisia etuja asiakasomistajille

Viime vuosina Osuuskauppa Suur-Savon yhteistyötä Taidekeskus Salmelan kanssa on laajennettu myös tapahtumatarjontaan. Yhteistyön kautta asiakasomistajille myönnetään tänä kesänä lipun hintaetu kolmeen konserttiin: Arto Pajun sävellyskonsertti 1.7., Mamba 15.7. ja Kaikki laulaa Salmelassa ‑yhteis­laulu­tilaisuus 31.7.

Osuuskauppa Suur-Savo tekee laajasti yhteistyötä toimialueen eri toimijoiden kanssa. Kulttuuri- ja tapahtumayhteistyön lisäksi osuuskauppa tukee vuosittain eri tavoin myös toimialueen urheilua. Tukea kohdistetaan vahvasti lasten ja nuorten liikuntaan sekä urheiluun. Osuuskauppa tukee vuositasolla eri kohteita noin 300 000 eurolla.

Kuva: Sari Heikkilä

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Suur-Savo
Heikki Hämäläinen
toimitusjohtaja, kauppaneuvos
p. 0500 553765

Taidekeskus Salmela
Tuomas Hoikkala
toiminnanjohtaja, konsuli
p. 0400 656432