Sokos Hotelleissa työskennellään vastuullisissa työvaatteissa


7.10.2015

Sokos Hotellien työvaatehankintoja ohjaa vastuullisuusnäkökulma. Original by Sokos Hotels -hotellien työasut ovat suomalaista designia ja ne valmistetaan vastuullisesti Euroopassa.

Sokos Hotellien työvaatehankintoja ohjaa vastuullisuusnäkökulma. Original by Sokos Hotels -hotellien työasut ovat suomalaista designia ja ne valmistetaan vastuullisesti Euroopassa. Vastuullisuutta tuo myös ajattomat mallit ja mahdollisimman pitkä käyttöikä, joka saadaan oikeilla hoito- ja huolto-ohjeilla.

Sokos Hotelleissa jokaisella työntekijällä on 2–3 työvaatekertaa, jotka koostuvat useista osista. Original by Sokos Hotels -hotellien  työvaatemallistossa on eri asukokonaisuudet vastaanottoon, tarjoiluun ja kerroshoitoon sekä naisille että miehille. Original-mallistoon kuuluu yhteensä 25 tuotetta.

– Sokos Hotellien työvaatteet ovat ajatonta suomalaista designia. Vaatteet suunnitellaan aina aikaa ja kulutusta kestäviksi. Näin mallistoa  ei tarvitse uusia jatkuvasti.  Henkilökunta saa myös hyvät hoito- ja huolto-ohjeet, joka pidentävät työvaatteiden käyttöikää, konseptipäällikkö Markus Siitonen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Original by Sokos Hotels -hotellien koko työvaatemallistolla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Design from Finland -merkki. Vaatteet valmistetaan suomalaisvalmistaja Topper Uniformin omassa Viron tehtaassa. Olennaista valmistusprosessissa on tuotantoerien optimointi, jolloin hävikki on mahdollisimman vähäistä.

Sokos Hotelleissa suositaan ­eurooppalaisia, laadukkaita ja testattuja työvaatemateriaaleja, jotka on tuotettu vastuullisesti. Original  by Sokos Hotels -hotellien työasujen päälliskankaille on myönnetty Öko-tex 100 -sertifikaatti. Osalla valmistajia on ISO 9001 – ja 14001-laatusertifikaatit.

Sokos Hotellien työvaatemallisto uusitaan 3-5 vuoden välein. Työasujen valinnassa ovat mukana työntekijöiden ja ketjupäällikön lisäksi S-ryhmän työvaatehankinnoista vastaavan Meiran Novan sekä asutoimittajan edustajat.

– Uudet mallistot testataan aina ennen kuin ne otetaan laajemmin käyttöön. Näin varmistamme, että tuotteet soveltuvat hyvin käyttötarkoitukseensa. Lähtökohtana on työntekijältä saatu palaute käytetystä mallistosta, toteaa Siitonen.

Lisätietoja: Markus Siitonen, kehityspäällikkö, SOK matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, markus.siitonen@sok.fi, puh. 050 3663 943

SOKOS HOTELS

Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita. Laadukkaan majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia tapahtuma- ja ravintolapalveluita.  Sokos Hotels on jakaantunut kolmeen hotellityyppiin, Break-, Original- ja Solo by Sokos Hotelleihin, ollakseen yksilöllinen monille.

Sokos Hotels on osa S-ryhmää. Hotellien liiketoiminnasta vastaavat osuuskaupat ja Sokotel Oy. Ketju on valittu 2014 sekä Suomen arvostetuimmaksi (Markkinointi&Mainonta ja Taloustutkimus / Brändien arvostus) että Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi (Valitut Palat / Luotetuin Merkki -tutkimus).  Sokos Hotels on myös Suomen vastuullisin hotelliketju (Sustainable Brand Index 2015).