Savonlinnan Seurahuone Osuuskauppa Suur-Savolle − asiakasomistajien palvelutarjonta paranee


13.8.2012

Osuuskauppa Suur-Savo on ostanut Savonlinnan Seurahuone Oy:n hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan sekä hotellin ja ravintoloiden toimitilat Kauppatorin laidan kiinteistöyhtiöissä. Toteutunut liiketoimintakauppa mahdollistaa täysin uusien palveluiden ja etujen tuottamisen Osuuskauppa Suur-Savon ja S-ryhmän asiakasomistajille, sillä tähän saakka Savonlinnasta on puuttunut S-ryhmän majoitustarjonta kokonaan. Nyt avautuvat mahdollisuudet laajaan yhteistyöhön mm. Savonlinnan Oopperajuhlien, Balettijuhlien, Savonlinnasalin, Retretin, Kesämaan ja kaupunginteatterin kanssa.

Kaupassa osuuskaupalle siirtyvät Savonlinnan Seurahuoneen 84 huonetta ja kiinteistössä sijaitsevat ravintolat Night&Bar Tamino, tanssiravintola Mefisto, ruokaravintola Piatta, Muikkuterassi sekä tilausravintola Othello. Kauppaan kuuluvat myös Hotelli Tottin kesähotelli- ja aamiaisliiketoiminta sekä Savonlinnan Seurahuone ja Hotelli Tott -nimet.

Liiketoiminta siirtyy Osuuskauppa Suur-Savolle 1.10.2012 ja samalla hotelli liitetään Sokos Hotels -ketjuun. Savonlinnan Seurahuoneen virallinen nimi on jatkossa Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone. Toiminta jatkuu täysin keskeytyksettä omistajan vaihdoksen jälkeen. Savonlinnan Seurahuone Oy:n palveluksessa työskentelevä henkilöstö siirtyy Osuuskauppa Suur-Savolle vanhoina työntekijöinä. Hotellinjohtajana jatkaa Seurahuoneen nykyinen toimitusjohtaja Anneli Puustinen.

Osuuskauppa Suur-Savo jatkaa Seurahuoneen hotellihuoneiden uusimista sekä uudistaa hotellin aula- ja kokoustiloja. Ravintolat jatkavat nykyisillä liikeideoilla. Seurahuoneen myyntipalvelu yhdistetään valtakunnalliseen Sokos Hotels -myyntipalveluun.

Savonlinnan Seurahuoneen nykyinen omistaja Matkailunkehitys Nordia Oy on matkailualan yritysten kehittämiseen erikoistunut, yli 20 vuotta toiminut pääomasijoitusrahasto. Sen toimintaa hoitaa Nordia Management Oy (www.nordiamanagement.fi). Seurahuoneen omistajana rahasto on ollut vuodesta 2004. Sinä aikana Seurahuoneen uudistuksiin on investoitu yli 2 milj. euroa ja sen kannattavuus on säilynyt hyvänä.
– Strategiansa mukaisesti Nordia myy yrityksen kehitysvaiheen jälkeen sellaiselle ostajalle, joka parhaiten turvaa yrityksen toiminnan jatkossa. Osana Osuuskauppa Suur-Savoa Savonlinnan Seurahuone voi katsoa tulevaisuuteen luottavaisesti, toteaa toimitusjohtaja Kalle Lumio Nordia Management Oy:stä.

Kaupan osapuolten yhteisestä sopimuksesta kauppahintaa ei julkisteta.

Lisätiedot   

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, Osuuskauppa Suur-Savo, gsm 0500 553 765
toimitusjohtaja Kalle Lumio, Nordia Management Oy, gsm 040 737 1559