Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuone muuttaa muotoaan – uudet tilat saivat jo nimen


13.7.2021

Savonlinnan Seurahuoneella tapahtuu. Täysin uudet tilat valmistuvat vauhdikkaasti. Monien muistoissa lämpimän hehkun aikaansaava Mefisto lakkaa olemasta tanssiravintola ja muuttaa muotoaan. Savonlinna saa modernit sekä tyylikkäät tilat kokoontumisiin ja juhlien järjestämiseen, tarjoten kaiken tarvittavan saman katon alta. Uudistuva Savonlinnan Seurahuoneen toinen kerros palvelee kaupunkilaisia ja kauempaa tulevia torin laidalla keskeisellä paikalla täydentäen Seurahuone-elämystä.

-Uusien tilojen nimeämisessä käännyimme kaupunkilaisten puoleen. Haimme sopivaa nimeä kilpailun kautta ja aihe herättikin laajalti mielenkiintoa. Saimme kaikkiaan yli 150 mitä mainiointa ehdotusta uusien tilojen nimeksi. Raadin tehtävä oli mieluisa ja yksimielisyys voittajasta löytyi kaikkien hienojen ehdotusten joukosta hyvinkin vaivattomasti, kertoo Hotelli Seurahuoneen hotellinjohtaja Kati Vihma. Voittajaksi ylsi selkeästi Päivi Karjalaisen ehdotus Luoto. Raadin mielestä nimi kuvaa hyvin Saimaan syleilyssä, Savonlinnan satamassa olevia uusia kokous- ja tapahtumatiloja, joihin liittyy muitakin hotellin toimintoja. Se viestii luontevasti ja sympaattisesti siitä, mitä Savonlinna on ja edustaa, turvasatamaa ja levähdyspaikkaa laajan Vuoksen sisävesistön solmukohdassa. Paikkaa, jonne olet aina tervetullut, olit sitten läpikulkumatkalla tai pysyvästi täällä. Paikkaa, jonka saimaannorppakin valitsee.

-Ajatus nimestä syntyi luonnostaan, kun olemme tässä suurien vesien, Pihlajaveden ja Haapaveden välissä. Minusta esimerkiksi vieraskielisten tai oopperaan liittyvien nimien aika on vähän jo ohi, sillä onhan meillä täällä Savonlinnassa niin paljon muutakin. Kerrotaan mieluummin siitä, mikä täällä on hyvää ja kaunista pysyvästi, ympärivuotisesti, summaa ehdotustaan kilpailun voittaja Päivi Karjalainen.

Uudistuksen myötä syntyvä KOKOUS- JA TAPAHTUMATILA LUOTO on monikäyttötila, joka muuntuvat tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Maukas aamiainen tarjoillaan jatkossa toisessa kerroksessa ja tiloihin tulee Open Kitchen ruokakurssien ja kulinarististen elämysten järjestämiseen. Seurahuoneelle kokoonnutaan jatkossa entistä useammin hyvän ruoan, musiikin, stand upin ja muiden live-elämysten äärelle. Toiseen kerrokseen tulee lasiovilla erotettava 40-60 hengen kokoustila. Uudistus mahdollistaa tilojen yhdistämisen video- ja äänitekniikan avulla hotellin aulatiloihin ja Othello sekä Pihlaja -kabinetteihin. Näin saadaan upea useamman sadan henkilön tila sisälle, lisänä sisäpihan yli 300 paikkainen terassi.

 

Lisätiedot:

Kati Vihma
hotellinjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo
Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna ja Hotel Tott
+358 (0)10 764 2201
kati.vihma@sok.fi