Sanna Kauppinen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi


9.6.2008

Sanna Kauppinen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi

Tänä vuonna Osuuskauppa Suur-Savo on Taidekeskus Salmelan esityksestä valinnut kummitaiteilijakseen Sanna Kauppisen. Valinta julkaistiin 7. kesäkuuta 2008 Taidekeskus Salmelan avajaisissa, jossa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Kauppiselle stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

Sanna Kauppinen (s.1979) ammentaa aiheita teoksiinsa suomalaisista kansantaruista ja uskomuksista. Näiden pohjalta hän on luonut omanlaisensa mystisen maailmansa. Taiteilija haluaisi viedä katsojan hetkeksi pois näkyvästä arkisesta maailmastamme. Intensiivisyyttä teoksissa korostaa pelkistettyjen värien ja rohkean asettelun yhdistäminen läpikuultavuuteen ja herkkään piirustusjälkeen. Kauppinen on toteuttanut Salmelassa esillä olevat teoksensa puupinnalle.

Sanna Kauppisen töitä on esillä Taidekeskus Salmelan taidenäyttelyssä Mäntyharjussa 7.6.–10.8.2008.

Osuuskauppa Suur-Savo ja S-ryhmä merkittävässä yhteistyössä Taidekeskus Salmelan kanssa

Osuuskauppa Suur-Savo ja Taidekeskus Salmela ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä eteläsavolaisen kulttuurivetovoiman lisäämiseksi vuodesta 1997 alkaen. Suur-Savo on halunnut erityisesti tukea nuorten taiteilijoiden talviaikaista ateljeetoimintaa Salmelassa. Yhteistyön taustalla on Suur-Savon pyrkimys kehittää alueen kulttuurielämää sekä tukea ja kasvattaa alueen kulttuurimatkailua.

Osuuskauppa Suur-Savon muita yhteistyötahoja Taidekeskus Salmelan lisäksi ovat tänä kesänä mm. Mikkelin ravirata, Tanhuvaaran Urheiluopisto, Joroisten Musiikkipäivät, Mikkelin teatteri, Rapion Myllyteatteri sekä Kasinosaaren kesäteatteri Savonlinnassa.

Osuuskauppa Suur-Savo on mukana myös S-ryhmän ja Salmelan yhteistyössä. S-ryhmä on yksi merkittävimmistä sekä pitkäaikaisimmista Taidekeskuksen yhteistyökumppaneista. Salmelan kanssa tehty yhteistyö on perustunut jatkuvaan, hyvään vuoropuheluun, monipuolisuuteen, jatkuvaan uudistumiseen ja erittäin korkeaan taiteelliseen tasoon. S-ryhmän yhteistyö- tai sponsorointikohteita arvioidaan aina myös vastuullisuuden näkökulmasta. Edellytyksenä on aina saada asiakasomistajille etuja ja tässäkin Salmelan ”julisteesta” on jo tullut merkittävä keräilykohde.

S-ryhmän muita valtakunnallisia kulttuurikohteita ovat mm. Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali, Pori Jazz, Kaustisen Folk Music Festival, Linnanmäki, Muumimaailma ja Sirkus Finlandia.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Suur-Savo<br>toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen<br>0500 553 765

Taidekeskus Salmela<br>toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala<br>(05) 387 370