Rauno Heikkinen paistaa tippaleipiä vielä tänä vappuna Mikkelin torilla, sitten koittaa eläkepäivät


27.4.2021

Suur-Savon leipomon työnjohtaja Rauno Heikkinen on tehnyt pitkän uran Osuuskauppa Suur-Savossa. Hän aloitti työuransa Suur-Savon leipomolla 3.6.1974, joten palvelusvuosia hänelle on kertynyt jo lähes 47. Hänen viimeinen työpäivänsä ennen eläkkeelle siirtymistä on 30.4.2021. Viimeisenä työpäivänään, kuten noin 40 muunakin vapunaattona, on Rauno jälleen tippaleivän paistossa Mikkelin torilla.

Tippaleipää paistetaan perinteikkäästi kävelykadulla Amarillon vastapäätä pe 30.4 klo 8-15. Kävelykadulla myynnissä tippaleivän lisäksi, munkkeja, simaa ja riisipiirakoita

Osuuskauppa Suur-Savo on S-ryhmän ainoa alueosuuskauppa, jolla on oma leipomo

Suur-Savon leipomo on perustettu 14.9.1925 ja toiminta aloitettiin tuolloin kiinteistössä, joka sijaitsi Mikkelissä Emolan- ja Olkkolankatujen kulmauksessa. Leipomon vanhassa, nyt jo pois puretussa kiinteistössä Pursialassa leipomo toimi vuodesta 1974 alkaen. Nykyinen leipomo rakennettiin vuonna 2008. Kyseessä oli merkittävä, n. 5 miljoonan euron investointi. Leipomon kokonaisala on n. 2300 m².  Merkittävimmät investoinnit kohdistuivat tumman leivän linjan hankintaan. Tällä on varmistettu mm. Marskin Arinaruisleivän riittävä kapasiteetti ja tasainen laatu kovimpinakin sesonkeina. 

Suur-Savon leipomon päätuote oli alun perin rinkeli, jota myytiin parhaimmillaan 54 osuuskauppaan ympäri Suomen. 1950-luvulla ruokaleipä ohitti rinkelit valmistuksessa. Laajaa tuotekehitystä tapahtui 1960-luvulla sveitsiläisen konditoriamestari Jean Pierre von Holtenin ohjauksessa. 1970-luvun loppupuolella leipomolla oli vientitoimintaa Ruotsiin saakka, samalla siellä valmistettiin Canelo-korppuja koko maahan. Suur-Savon leipomo on vahvasti ns. leipäleipomo, sillä tänä päivänä 70 % sen volyymista on leipää. Leipomon tärkein tuote on Marskin Arinaruisleipä, jota myydään n. 250 S-ryhmän marketissa. Uusia, viime aikoina suurta suosiota saaneita tuotteita ovat mm. Riisipiirakka ja Perunarieska.

Leipomo työllistää 25 henkeä.

 

Lisätietoja:

Ilkka Kari, kenttäpäällikkö
Osuuskauppa Suur-Savo
0407234747