Prisma Savonlinnan laajennus harjakorkeudessa


13.3.2015

Savonlinnan Prisman laajennuksen harjannostajaisia vietetään perjantaina 13. maaliskuuta. Prisma laajenee 3400 kerrosneliötä ja kokonaisala tulee olemaa 12000 neliötä. Avajaisia päästään viettämään toukokuussa.

Prisma Savonlinna avattiin v. 1992 ja se oli maakunnan ensimmäinen hypermarket. Edellisen kerran Prismaa remontoitiin v. 2002.

Laajennuksen myötä valikoimat kasvavat merkittävästi ennen kaikkea käyttötavaroissa. Uusina tuotteina myyntiin tulevat isot kodinkoneet ja valikoimat tulevat olemaan entistä kattavammat urheilun ja vapaa-ajan, pukeutumisen, rakentamisen ja remontoimisen sekä kodin osastoilla. Myös puutarha ja piha -osasto saa lisätilaa.

Päivittäistavaraosastolla valikoimat kasvavat kauttaaltaan, mutta merkittävimmät muutokset tulevat lastenruokiin ja vaippoihin, välipalatuotteisiin, lihavalikoimaan, ruokamakkaroihin, hedelmä- ja vihannesosastolle sekä virvoitusjuomaosastolle. Uutta päivittäistavarapuolella on paistopiste, josta saa mm. tuoretta leipää, piirakoita, kahvileipää, sämpylöitä ja patonkeja. Paistopisteen tuotteissa on useita ns. halpuutettuja tuotteita.

Remontin yhteydessä myymälän vanhan osan lattiat hiottiin ja pullonpalautuspiste siirtyy erillisestä piharakennuksesta Prisman sisätiloihin. S-Pankki saa oman erillisen tilansa, jolloin pankkiasioiden hoitaminen sujuu rauhallisessa ja asiakasystävällisessä ympäristössä. S-Pankin välittömään yhteyteen rakennetaan uusi LähiTapiolan palvelupiste.

Uusi palvelu Prismassa on parturikampaamo, joka aloittaa toukokuussa. Asiakaspaikkoja on kahdeksan. Nonstop-palvelulla kampaajalle pääsee myös ilman ajanvarausta. Lisäksi myyntiin tulee eri sarjoja kampaamotuotteista.

Vuokralaisina jatkavat Linnan Portin apteekki uusissa tiloissa ja Alko. Lasten sisäleikkipuisto Pikkuässä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.

Prisma Savonlinna työllistää 70 henkilöä, kesällä henkilöstön lukumäärä kasvaa n. 30:llä. Prisma-johtajana toimii Mervi Hämäläinen. Prisma Savonlinnan kokonaisinvestointi on 7,7 milj. euroa. Hankkeen työllistävä vaikutus on 130 miestyövuotta.

 

Urakoitsijat ja suunnittelijat:

KVR-urakoitsija                   Lujatalo Oy

LVIA-urakoitsija                  LVIS Pesoset Oy

Sähköurakoitsija                 Sioma Oy

Maanrakennusurakoitsija    Lemminkäinen Infra Oy

Elementtiasennus               Mikkelin Nostajat Mökkönen Oy

Arkkitehtisuunnittelu           Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy

Rakennesuunnittelu            Wise Group Oy

LVIA-suunnittelu                 LVIK-insinööritoimisto Termoins Oy, Wise Group Oy

Sähkösuunnittelu                Sähköinsinööritoimisto Kemppinen Oy

                     

Lisätietoja:
toimitusjohtaja
Heikki Hämäläinen,
p. 0500 553 765

Prisma-johtaja
Mervi Hämäläinen,
p. 050 352 8787