6.6.2025
Pizza & Buffa -ravintoloiden kansallinen Pizzamasteri 2025 -kilpailu käytiin perjantaina 6.6. Mikkelin Prisman Pizza & Buffassa. Uunituoreen Pizzamasteri Terhi Laitisen pizzassa yhdistyivät sopiva potku ja makeus.
Pizza & Buffan ammattilaiset kilpailivat parhaimman pizzataiturin tittelistä jo kolmannen kerran. Tuomariston arvioinnissa painottuivat reseptiikan ja maun lisäksi muun muassa asiakaslähtöisyys sekä persoona.
– Pizzataiturit ovat toteuttaneet tuhansia asiakkaiden pizzatoiveita, mutta tässä kisassa he toteuttavat omia pizzaunelmiaan. Tämä on heille hieno tilaisuus laittaa omaa luovuutta ja persoonaa peliin sekä tavata kollegoita ympäri Suomea, taustoittaa liiketoimintapäällikkö Minna Siren SOK:lta.
Pizzamasteri 2025 -kilpailuun valittiin hakijoiden joukosta viisi finalistia: Terhi Laitinen Pizza & Buffa Linnanmaalta Oulusta pizzallaan ”Mango Tango”, Mari Koivuniemi Pizza & Buffa Kolmenkulmasta Nokialta pizzallaan ”Frutti di Mari”, Emilia Turunen Pizza & Buffa Seppälästä Jyväskylästä pizzallaan KesäkurPizza ja Pizza & Buffa Liisanlehdosta Vaasasta Anne Ampiala pizzallaan ”Mamma Mia” sekä Markus Männistö pizzallaan ”Pax Romana”.
Tiensä voittoon paistoi lopulta Terhi Laitinen Oulusta. Laitinen lähti rakentamaan pizzansa reseptiikkaa ajankohtaisten ja trendikkäiden makujen kautta. Lopputuloksessa tuomariston makuhermoja kutkuttelivat kanasuikale, mangokuutio, jalapeno, Aura-juusto sekä mangokastike.
– Terhillä oli kohdillaan niin maku kuin asenne. Voittopizza valmistettiin huolellisesti raaka-aineita kunnioittaen ja asiakkaat lämpimästi huomioiden. Ylipäätään koko finaalissa oli läsnä lämmin tunnelma niin finalistien kuin finalistien ja asiakkaiden välillä, kertoo Siren.
Hopea matkasi Jyväskylään Emilia Turuselle. Turusen pizzassa maistuivat kesäkurpitsaviipale, tomaattikuutio, marinoitu punasipuli, balsamico ja mustapippuri. Kolmannen sijan pokkasi puolestaan Anne Ampiala Vaasasta. Hänen pizzassaan täytteinä olivat jauheliha, pekoni, kananmuna ja kevätsipuli. Kolmikko voitti maineen ja kunnian lisäksi palkintomatkan pizzan alkulähteille Italiaan.
– Tuntuu ihan uskomattomalta, ja alkaa vielä lomakin! Mukava lähteä palkintomatkalle Italiaan näin hyvällä porukalla. Ihan huippua, iloitsee Laitinen.
Finaalin aikana asiakkaat pääsivät maistelemaan finalistien pizzoja maksutta. Pizzamasteri-kisan kolme parasta pizzaa tulevat lisäksi syksyllä 2025 saataville Pizza & Buffa -ravintoloiden buffettiin sekä take away -menuun ympäri Suomea.
Kilpailun tuomaristossa istuivat keittiömestari Marko Hirvonen Lantmännen Unibakesta, henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen Osuuskauppa Suur-Savosta, liiketoimintapäällikkö Minna Siren ja markkinoinnin projektipäällikkö Ulla Kivilaakso SOK:lta sekä hallitseva Pizzamasteri Petri ”Ypy” Tiainen Pizza & Buffa Prisma Mikkelistä. Kisan juontajana toimi monille radiosta tuttu Esko Eerikäinen.
Lisätiedot
Minna Siren
Liiketoimintapäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus
Puhelin: 010 768 2818
Sähköposti: minna.2.siren@sok.fi
Pizza & Buffa
S-ryhmään kuuluva helpon ja nopean ruoan ravintola koko perheelle. Ketjulla on 29 ravintolaa ympäri Suomen Akaasta Ylivieskaan. Tarjolla on meheviä pizzoja, raikkaita salaatteja, lämpimiä ruokia ja virvoittavia juomia.
Verkkosivu: https://www.raflaamo.fi/fi/ketju/pizzabuffa
6.6.2025 | Paikallisia uutisia
3.6.2025 | Paikallisia uutisia
1.6.2025 | S-Etuja