Pikkutorin kauppakeskuksen urakkasopimukset allekirjoitettu


22.6.2010

Osuuskauppa Suur-Savo on 21.6.2010 allekirjoittanut viimeiset Pikkutorin kauppakeskuksen rakennusurakkasopimukset. Pääurakoitsijaksi valittiin Lemminkäinen Talo Oy, Kaakkois-Suomi. LVIA-urakoitsijana toimii LVI-Kaari Oy Mikkelistä ja sähköurakoitsijana Saimaan Sähkötyö Oy Mikkelistä. 

Kauppakeskushankkeen urakkasopimusten kokonaisarvo on 35,7 miljoonaan euroa. Rakennuskustannusarvio on täysin alustavien suunnitelmien ja laskelmien mukainen. Kyseessä on koko Etelä-Savon historian suurin yksittäinen kaupan- ja palvelualan investointi. Osuuskauppa Suur-Savo on pyrkinyt käyttämään hankkeessa mahdollisimman paljon paikallisia urakoitsijoita ja työvoimaa. Hankkeen työllistävä vaikutus on rakentamisaikana noin 600 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan kauppakeskus on Itä-Suomen suurin kauppakeskus ja se työllistää n. 300 henkilöä, joista Osuuskauppa Suur-Savon palveluksessa on n. 200. Uusia työpaikkoja kauppakeskukseen syntyy n. 150.

Pikkutorin kauppakeskuksen rakentaminen aloitettiin 1.3.2010 purku- ja maanrakennustöillä. Rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Väestönsuoja on tehty.  Maanrakennus- ja perustustyöt ovat loppuvaiheessa. Ne valmistuvat heinäkuun puoliväliin mennessä. Tällä hetkellä on meneillään rakennuksen rungon pystytystyöt. Noin 30 % rakennuksen rungosta on valmiina.

Kauppakeskuksen valmistuttua sen vetureina tulevat toimimaan Sokos-tavaratalo ja S-market. Lisäksi Osuuskauppa Suur-Savon eri ravintolakonsepteihin tulee noin 800 asiakaspaikkaa. Mikkelin kaupunki rakentaa kauppakeskuksen sydämeen uuden noin 500 neliön suuruisen kauppahallin. Kauppahallin rakentavat samat urakoitsijat kuin koko kauppakeskuksen. Ulosvuokrattavaa uutta liiketilaa Pikkutori-kauppakeskukseen tulee n. 5 000 neliötä. Ensimmäisiä vuokrasopimuksia tullaan solmimaan tulevan kesän aikana.

Etelä-Savon keskeisimmälle liikepaikalle rakennettavan kauppakeskuksen on tarkoitus valmistua marraskuuksi 2011. Hankkeen lähtökohtana Osuuskauppa Suur-Savolla on ollut parantaa asiakasomistajien palvelutarjontaa sekä lisätä Mikkelin ja koko Etelä-Savon vetovoimaa ja näin pysäyttää käyttötavarakaupan ulosvirtausta muihin maakuntiin.

 

PIKKUTORIN KAUPPAKESKUS:

SUUNNITTELU JA VALVONTA

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Innovarch

Kaupallinen suunnittelu: Kiinteistökehitys KK Oy

Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy, Insinööritoimisto Creo3 Oy

LVIA-suunnittelu: Rejlers Oy

Pohjarakennesuunn. :Ramboll Finland Oy

Sähkösuunnittelu: Pöyry Building Services Oy

Työmaavalvonta: Itä-Suomen Controlteam Oy

URAKOITSIJAT

Pääurakoitsija: Lemminkäinen Talo Oy, Kaakkois-Suomi

LVIA-urakoitsija: LVI-Kaari Oy

Sähköurakoitsija: Saimaan Sähkötyö Oy

Purkutyöt: Savon Kuljetus Oy

Maanrakennus: Maamerkki Oy

Rungon pystytys: Mikkelin Nostajat Mökkönen Oy

Teräsrunko ja lasikatto: Hestek Oy

Hissit ja siirtolaitteet: Kone Oy

Runkoelementit: Pielisen Betoni Oy

Seinä- yms. elementit: Mikkelin Betoni Oy

Porraselementit: HB-Betoniteollisuus Oy

Delta-palkit: Peikko Oy

Vanhojen julkisivujenrappaus: Maalaus- ja kunnostusliike Maunuaho Oy

Vanhan osan vesikaton korjaus: Mikkelin Kourukeskus Oy

Sprinkleriurakka: Meksport Oy

LISÄTIETOJA

Toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm 0500 553 765

Marketkaupan johtaja Iiro Siponen, gsm 050 596 4053