Perlina di Castello – uusi helmi Savonlinnan ravintolamaailmaan


9.5.2014

Ravintola Piatta Savonlinnassa jää historiaan, kun täysin uudistettu Perlina di Castello avaa ovensa perjantaina 9. toukokuuta 2014. Perlina di Castellossa ruoka on italialaista, mutta raaka-aineet ovat pääosin suomalaisia ja paikallisia. Ravintolan sisustus on sekoitus modernia kotoisuutta sekä rustiikkia. Kesäkautena Perlina di Castellon edustalla oleva suuri viihtyisä terassi palvelee niin ruokailu- kuin seurustelutarkoituksessa.

Puilla lämpiävä pizzauuni on Perlina di Castellon sydän. Uunin korkean lämpötilan ansiosta pizzoihin saadaan erityisen rapea pohja. Aidot Parman kinkut sekä vasikanpaistit ja salamit leikataan suoraan annoksiin leikkelekoneella, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Parman kinkkua sekä muita leikkeleitä myydään myös asiakkaille mukaan. Kaikki viinit ja kuohuviinit Perlina di Castellossa ovat italialaisia ja edustavat laajalti koko Italian viinimaailmaa.

Aidon Parman kinkun lisäksi Italiasta tuodaan vain muutamia pääraaka-aineita (mm. Pecorino-juusto ja oliiviöljy), muuten käytetään kotimaisia ja lähialueen raaka-aineita. Paikallisia toimittajia ovat Erosen Kala ja Marjamarkkinointi Kauko Pesonen. Valmistusmenetelmät tulevat Italiasta eli yksinkertaista ja raaka-ainetta kunnioittavaa ruuanlaittoa. Ravintolassa paikan päällä valmistuvat mm. raviolit ja talon leipä Gnocco Fritto.

Original Sokos Hotel Seurahuoneen yhteydessä sijaitseva ravintola on avoinna vuoden jokaisena päivänä aamiaisesta iltamyöhään. Aamiaiselle ovat tervetulleita myös muut kuin hotellin asukkaat. Uusi avara terassi on avoinna kesäkaudella ja puretaan talveksi pois.

Perlina di Castellon ravintolapäällikkönä toimii Janne Larinen ja keittiöpäällikkönä Janne Käyhkö. Ravintola työllistää ympäri vuoden noin 10 henkilöä ja kesäkautena noin 30. Asiakaspaikkoja on ravintolasalissa 98 ja terassilla 50. Lisäksi Perlina di Castellon kellarissa on 25 asiakaspaikkaa. Ravintolan uudistamisen kokonaiskustannus oli noin 600 000 euroa.

Urakoitsijat ja suunnittelijat:

Suunnittelija: sisustusarkkitehti Asta Granberg / Promakers Oy
Pääurakoitsija: Savonlinnan Rakennus- ja Peltityö Oy
LVIA-urakoitsija: LVIS Pesoset Oy
Sähköurakoitsija: Sähkö-Saimaa Oy
Musiikkilaitteet: AntenniNeuvonen.com
Keittiölaitteet: Caverion Oy
Kiintokalusteet: Restamaster Oy

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm 0500 553 765 

Matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi, gsm 0400 942 141