Pellervo-Seura antoi tunnustuksia osuustoiminnan edistämistyöstä


16.4.2009

Suomalainen osuustoiminta ja Pellervo-Seura täyttävät tänä vuonna 110 vuotta. Pellervo-Seura antoi juhlavuosikokouksessaan 16.4.2009 Helsingissä tunnustuksia osuustoiminnan edistämistyöstä. Osuustoiminnan ansiomitalin, Gebhard-mitalin tai Pellervon ansiomerkin sai yhteensä 43 henkilöä.

Tunnustuksen saaneiden joukossa on Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston puheenjohtaja, laamanni Jukka Huiskonen Mikkelistä. Hän sai Kultaisen Gebhard-mitalin, joka myönnetään hyvin ansiokkaasta, valtakunnallisesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta osuustoiminnan hyväksi. Myöntämisestä päättää Pellervo-Seuran hallitus.

Jukka Huiskonen on mm. toiminut osuustoimintaa laajapohjaisesti yhdistävässä Osuustoiminnan neuvottelukunnassa, joka edistää osuustoiminnallisen yritysmallin kehittämistä ja kilpailukykyisyyttä. Neuvottelukunnan työn painopisteisiin kuuluvat osuustoiminnan yliopisto-opetuksen ja -tutkimuksen sekä yrittäjyyskasvatuksen edistäminen, kansainväliset asiat sekä osuuskuntalakiin, osuustoiminnalliseen omistajuuteen ja kilpailulakiin liittyvät asiat. Osuustoiminnan neuvottelukuntaan kuuluvat Pellervo-Seura ry, Osuuskunta Tradeka-yhtymä, Osuuspankkikeskus Osk ja Suomen Osuuskauppojen Keskusliitto SOKL ry.

Lisäksi Jukka Huiskonen on toiminut Suomen Osuuskauppojen Keskusliitto SOKL r.y:n puheenjohtajana vuodesta 2000 alkaen. SOKL r.y:n hallituksen jäsenenä Huiskonen on ollut vuodesta 1994 alkaen ja sitä ennen SOKL r.y:n edustajiston jäsenenä vuosina 1990–1993. Jukka Huiskonen on ollut SOK:n hallintoneuvoston jäsenenä vuosina 1997–2003. Osuuskauppa Suur-Savon hallituksen jäsenenä hän toimi vuosina 1985–1989, jonka jälkeen hallintoneuvoston puheenjohtajana vuodesta 1989 alkaen.