Osuuskauppa Suur-Savossa yli 750 kesätyöntekijää saa arvokasta palvelualan työkokemusta


11.6.2014

Osuuskauppa Suur-Savo on merkittävä kesätyöllistäjä. Tulevana kesänä tarjoamme töitä yli 750 kesätyöntekijälle.

Määrä on pysynyt edellisvuoden tasolla. Kesätyöläisistä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita on noin 325. Lisäksi työllistämme yli 18-vuotiaita eripituisiin kausiluontoisiin työsuhteisiin. Kesätyöläisistä yli 85 % on alle 25-vuotiaita. Nämä työntekijät ovat pääsääntöisesti opiskelijoita.

 

Ravintola-alan ammattilaisia haastavaa saada kesäsesonkiin

 

Erityisesti ravintola-alalle ja ABC-liikennemyymälöihin on ollut haastavaa saada rekrytoitua riittävästi ammattitaitoisia kokkeja ja tarjoilijoita. Talviaikaan verrattuna tarvitsemme kesä- ja heinäkuulle yli kolminkertaisesti enemmän työntekijöitä. Olemme nyt toista kesää peräkkäin saaneet kymmenittäin työntekijöitä talven sesonkipaikoista Pohjois-Suomesta, varsinkin Savonlinnaan.  Uskomme, että hyvien kesätyökokemusten myötä Etelä-Savo saa liikkuvista sesonkityöntekijöistä tulevaisuudessa uusia kesäasukkaita.

 

Oppilaitosyhteistyö on ensiarvoisen tärkeää, jotta saamme osaavia työntekijöitä ja pystymme tarjoamaan työharjoittelun kautta töitä alan opiskelijoille. Huolestuttavaa on, jos ravintola-alan opiskelupaikkoja kovasti supistetaan Etelä-Savossa. Tällöin alan houkuttelevuus vähenee nuorten keskuudessa.

 

Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelmalla työkokemusta eri toimialoilta

 

Tutustu ja tienaa -harjoittelun kautta pystymme tarjoamaan nuorille alle 18-vuotiaille ensikosketuksen työelämään ja tärkeää työkokemusta laajasti eri toimialoilta. Parhaimmillaan nuori voi saada kipinän lähteä opiskelemaan tutustumisen kohteena ollutta alaa. Valitessamme nuoria harjoitteluun huomioimme ensiksi ne, joilla ei vielä ole ollut lainkaan kesätyöpaikkaa.

 

 

 

Lisätietoja                    

toimitusjohtaja

Heikki Hämäläinen

gsm 0500 553 765

 

henkilöstön kehittämispäällikkö

Mia Ilkka-Moll

gsm 044 791 3617