Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtajaksi Ari Miettinen


20.8.2021

Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvosto on 20.8.2021 kokouksessaan päättänyt valita Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtajaksi talousjohtaja Ari Miettisen.

Ari Miettisen pitkä ja yhtäjaksoinen työura S-ryhmässä käynnistyi 33 vuotta sitten. Valmistuttuaan kauppatieteen maisteriksi Jyväskylän Yliopistosta hän hakeutui SOK:n kaupalliseen kenttäkoulutukseen, joka on toiminut urapolkuna valtaosalle S-ryhmän nykyisistä toimitus- ja talousjohtajista. Kenttäkoulutuksen Miettinen aloitti syntymäkaupungissaan Kuopiossa CitySokos-tavaratalossa. Tavaratalokaupan alalla hän eteni aina Valioasun kenttäpäälliköksi saakka. Tämän jälkeen Miettisen kiinnostus alkoi kohdistua ennen kaikkea numeroihin ja kiinteistöihin. Työuraan mahtuu 12 vuotta controllerin, hallintopäällikön ja SOK:n kiinteistötoimintojen talousjohtajan tehtäviä. Ensimmäiset työtehtävänsä alueosuuskaupassa Ari Miettinen teki Pohjois-Karjalan Osuuskaupan talousjohtajana Joensuussa. Tämän jälkeen hän työskenteli lyhyen aikaa Sokotel Oy:n talouspäällikkönä Helsingissä, kunnes aloitti Osuuskauppa Suur-Savon talousjohtajana Mikkelissä vuonna 2011.

− Ari Miettisen työpersoonaa kuvaa osaaminen, ammattitaito, tunnollisuus ja sitoutuminen. Hän oli toimitusjohtaja Heikki Hämäläisen todellinen oikea käsi ja tuntee hallinnon kautta koko Osuuskauppa Suur-Savon. Valinta oli siten helppo tehdä, kun tunnemme Arin työtavat. Arilla on kaikki hyvän ihmisläheisen johtajan ominaisuudet: hän on avoin, helposti lähestyttävä, kuunteleva ja pystyy tekemään päätöksiä. Hän on työyhteisön arvostama osuuskaupan tukipilari, kertoo valinnan perusteita Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Martti Lokka.

Viimeaikaisista luottamustehtävistä Ari Miettiselle on mieleinen Sodan ja Rauhan tukisäätiö sr:n hallituksen jäsenyys. Ari Miettisen laajat muut luottamustoimet liittyvät osuuskaupan liiketoimintaan, Suur-Savon Ekonomeihin ja maakunnalliseen puhelinyhtiöön.

Ari Miettisen perheeseen kuuluu työterveyshuollon erikoislääkärinä työskentelevä vaimo Päivi sekä kolme aikuista lasta.

− Täytyy myöntää, että valinta tuntuu hienolta. Olen tehnyt pitkän työuran S-ryhmässä eri tehtävissä ja nykyisessä työssäni olen voinut hyödyntää tätä laajaa työyhteisön kautta syntynyttä verkostoa ja työkokemusta. Näin teen myös jatkossa naapuriosuuskauppojen johdon kanssa. Heikin jälkeensä jättämät saappaat ovat isot ja yritän ne osaltani täyttää pikkuhiljaa. Heikki oli hieno ja kannustava esimies ja näistä yhteisistä työvuosista olen hänelle kiitollinen. Opin paljon ja pyrin sitä oppia ylläpitämään myös jatkossa koko Osuuskauppa Suur-Savossa, sanoo Ari Miettinen.

Lisätietoja:
hallintoneuvoston puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Martti Lokka, puh. 0440 575 657
toimitusjohtaja Ari Miettinen, puh. 050 531 9550