Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaalit kiinnostavat – ehdokkaita ennätysmäärä


26.1.2016

Osuuskauppa Suur-Savossa järjestetään keväällä 2016 edustajiston vaalit. Vaalien ehdokasasettelu päättyi 25.1.2016. Ehdolle asettui ennätysmäärä asiakasomistajia, yhteensä 226. Tämä on 35 enemmän kuin viime vaaleissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ehdokasasettelun sujumiseen. On hieno huomata, että niin moni omistajistamme kokee vaikuttamisen edustajiston kautta mielekkääksi. Onhan edustajiston tehtävä äärimmäisen tärkeä paitsi merkittäviä päätöksiä tekevänä toimielimenä, myös kontaktipintana ja äänitorvena asiakasomistajien ja osuuskaupan johdon välillä, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen Osuuskauppa Suur-Savosta toteaa.

Naisia ehdokkaista on 42 prosenttia ja miehiä 58 prosenttia. Mikkelin jäsenalueelta on 117 ehdokasta, Pieksämäen jäsenalueelta 15 ehdokasta, Juvan jäsenalueelta 48 ehdokasta ja Savonlinnan jäsenalueelta 46 ehdokasta. Ehdokaslistoja on yhteensä 24 kun edellisissä vaaleissa oli 17 ehdokaslistaa.

Itselleen sopivan ehdokkaan voi löytää myös vaalikoneen avulla. Ehdokkaiden vastaukset löytyvät vaalikoneesta helmikuun lopussa osoitteesta osuuskauppavaalit.fi.  

Osuuskauppa Suur-Savon vaalien äänestysaika on 7.-18.3.2016. Vaaleissa Osuuskauppa Suur-Savo on jaettu neljään jäsenalueeseen. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt 15 vuotta täyttäneet Osuuskauppa Suur-Savon jäsenet.   Äänestää voi vain sen jäsenalueen ehdokasta, jossa asiakasomistajalla on asuinpaikka. Äänestysmateriaali postitetaan jäsenille kotiin maaliskuun alussa. Vaalien tulos julkistetaan 24.3.2016.

 

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Heikki Hämäläinen
puh. 015 206 2000
tai gsm 0500 553 765