Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaalien ehdokasasettelu on alkanut


14.1.2016

Osuuskauppa Suur-Savolle valitaan keväällä 2016 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu on alkanut. Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvista asioista voidaan mainita esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille, toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen Osuuskauppa Suur-Savosta kiteyttää.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua hyväksytty jäseneksi, maksanut osuusmaksun ja on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa sekä sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, toimitusjohtaja Hämäläinen kannustaa.

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta löytyy internetistä osoitteesta www.osuuskauppavaalit.fi.

Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaalien ehdokasasettelu on 11.1. – 25.1.2016, ehdokaslistat julkistetaan 6.3.2016 ja äänestysaika on 7.3.–18.3.2016. Vaalien tulos julkistetaan 24.3.2016.

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Äänioikeus on jokaisella vuoden 2015 loppuun mennessä 15 vuotta täyttäneellä ja osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Heikki Hämäläinen
puh. 015 206 2000
tai gsm 0500 553 765