Osuuskauppa Suur-Savo panostaa vahvasti Savonlinnan palveluihin


9.1.2020

Neste Mertala osuuskaupan omistukseen, uusi autokaupan keskittymä Mertalaan ja ABC CarWash Prisman yhteyteen

Osuuskauppa Suur-Savo on allekirjoittanut esisopimuksen Veljekset Pekkonen Oy:n kanssa Savonlinnassa toimivan Neste Mertalan kiinteistö- ja liiketoimintakaupasta. Kaupan myötä Neste Mertala siirtyy ABC-ketjun yksiköksi polttoainemyynnin ja autonpesutoiminnan osalta ja sen henkilökunta siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä Osuuskauppa Suur-Savon palvelukseen. 
 
Kiinteistön pinta-ala on 2700 m2 ja tontilla sijaitsee v. 1974 rakennettu huoltamo- ja ravintolarakennus, joka on peruskorjattu v. 2016. Lopullinen kauppakirja allekirjoitetaan 30.9.2020 ja liiketoiminta siirtyy osuuskaupalle 1.10.2020. 
 
Koko Mertalan aluetta tullaan jatkossa kehittämään autokaupan käyttöön. Tavoitteena on, että Karjalantiellä sijaitsevat Etelä-Savon Auton toiminnot siirtyvät uusien rakennettavien autokaupan liiketilojen myötä Mertalaan. Automyynnin, merkkihuoltojen ja varaosamyynnin lisäksi tiloihin pohditaan myös Karla-monimerkkihuoltoa ja katsastuspalveluja. Tilojen suunnittelu ja mahdollisen lisämaan hankinta Savonlinnan kaupungilta on parhaillaan menossa. Lopulliset päätökset rakennusinvestoinnista uuteen autokaupan keskittymään tekee Osuuskauppa Suur-Savon hallitus kevään aikana.
 
Kiinteistössä tällä hetkellä vuokralaisina toimivien A-Katsastuksen, LVIS Pesoset Oy:n ja Fidelix Oy:n kanssa on neuvoteltu vuokrasopimusten päättymisestä kevään 2020 aikana. Alueella sijaitseva S-market Mertala jatkaa toimintaansa normaalisti.
 
– Olemme jo usean vuoden ajan olleet neuvotteluyhteydessä Veljekset Pekkonen Oy:n edustajien kanssa tästä liiketoimintakaupasta. Iloitsen, että asia on saatu hyvässä hengessä päätökseen. Osuuskauppa Suur-Savolle Neste Mertalan tontin ja liikepaikan sijainti on strateginen, sillä omistamme kaikki muut tontit Nesteen ympäriltä. Nyt pääsemme täysin omaehtoisesti kehittämään aluetta, toteaa toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen.
 
Veljekset Pekkonen Oy:n omistajat Niko, Aku, Tero ja Pasi Pekkonen yhtyvät Hämäläisen sanoihin ja toteavat neuvottelujen edenneen sujuvasti ja molempia osapuolia kunnioittavasti maaliin asti. 
– Mertalan kauppa on hyvä ratkaisu Veljekset Pekkonen Oy:n tulevaisuuden strategioiden suhteen. Yhtiön muut liiketoiminnot tulevat säilymään ennallaan, toteaa Niko Pekkonen. – On ollut mahtavaa ja antoisaa aikaa olla liikenneasema¬kauppiaana sekä nähdä ylä- ja alamäet koko ajan kehittyvällä alalla. Henkilökunta on aina suuressa roolissa huoltamobisneksessämme ja haluamme antaa heille erityiskiitoksen jo tässä vaiheessa, hän jatkaa. 
 
Pekkoset siirtävät vetovastuun hyvillä mielin Osuuskauppa Suur-Savolle lokakuussa 2020. Yrityksensä tulevaisuuden strategioiden suhteen Niko Pekkonen ei avaudu vielä enempää, mutta lupaa kyllä, että jatkoa on tiedossa.
 
ABC CarWash Prisman yhteyteen
 
Savonlinnan Prisman yhteyteen avataan maaliskuussa uusi autonpesulinjasto, ABC CarWash. Käytössä on kaksi pesulinjaa ja pesun voi maksaa kätevästi ABC-mobiililla tai maksukortilla. ABC CarWash palvelee ympäri vuorokauden ja autonpesusta saa S-Etukortilla Bonusta. Maaliskuussa avattava Savonlinnan yksikkö on Osuuskauppa Suur-Savon neljäs ABC CarWash. Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä  ABC CarWash palvelun hinta-laatusuhteeseen, vaivattomuuteen ja helppokäyttöisyyteen. 
 
Osuuskaupan investoinnit Savonlinnaan yli 15 miljoonaa euroa
 
Vuoden 2019 aikana investoitiin Sokoksen ilmastointiin ja valaistukseen, Seurahuoneen aulatiloihin ja Muikkuterassiin, ostettiin Tottin ja Knut Possen hotellikiinteistöt sekä uudistettiin Kerimäen S-market uuden S-market-konseptin mukaiseksi. Mikäli Neste Mertalan ja ABC CarWashin lisäksi autokaupan keskittymän rakentaminen toteutuu, kohoavat Osuuskauppa Suur-Savon investoinnit Savonlinnan osalta vuosina 2019-2020 yli 15 miljoonaan euroon.
– Pidän tätä merkittävänä satsauksena Savonlinnan elinvoiman ja palvelujen kehittämiseen, sanoo Hämäläinen.
 
 
Lisätietoja:
toimitusjohtaja, 
kauppaneuvos 
Heikki Hämäläinen
puh. 0500 553 765
 
toimitusjohtaja 
Niko Pekkonen
puh. 044 025 2852