Osuuskauppa Suur-Savo kannustaa lähtemään virkistyneenä rattiin


7.3.2023

Osuuskauppa Suur-Savo haluaa kiinnittää ammattikuljettajien ja kaikkien autoilijoiden huomion riittävään taukojen pitämiseen ja autolla ajamiseen virkistyneenä. Yhteistyökumppanina Osuuskauppa Suur-Savolla ja ABC Liikennemyymälöillä on Hengitysliitto ja sen Unilukkarit-hanke.

Kampanjan tavoitteena on edistää liikunnallisia ja terveellisiä elintapoja sekä herättää pohtimaan mahdollisia uniapnean oireita. Hengitysliiton verkkosivuilta www.hengitysliitto.fi löytyy runsaasti tietoa uniapneasta ja sen hoidosta. Uniapnea ei katso aina ikää, sukupuolta tai painoa, vaikka ylipaino onkin merkittävä riskitekijä.

Hengitysliiton Unilukkarit-hanke jalkautuu ABC Juvalle ja ABC Kuorttiin vuonna 2023, jolloin asemilla on tavattavissa uniapneaa sairastavia kokemustoimijoita. Saatavilla on myös Hengitysliiton painettuja oppaita sekä neuvontaa ja ohjausta.

– On hienoa, että voimme olla mukana Hengitysliiton Unilukkarit -hankkeessa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon ABC-ryhmäpäällikkö Petri Seppänen. -Tarjoamme Juvalla ja Kuortissa ammattiautoilijoille peseytymistilat sekä rauhalliset taukotilat, joissa on mahdollisuus virkistyä. ABC Juvan tiloista löytyy myös sauna ammattiautoilijoiden käyttöön. Yhteiskuntavastuullisen toimintamme lisäksi hankkeessa mukana olo tukee hienosti meidän liikennekaupan strategiaa, jonka keskeisinä kirjauksina ovat mm. sujuva matkanteko, virkistävä tauko ja helpotusta arkeen, jatkaa Seppänen.

-ABC Kuorttin ja ABC Juvan ammattikuljettajille varatussa tilassa tulee loppukeväästä olemaan myös liikuntavälineitä, jotka Hengitysliiton Unilukkarit-hanke mahdollistaa, kertoo Unilukkarit-hankevastaava Mika Nurminen Hengitysliitosta.  – Kannattaa siis poiketa tauolle ja hypätä tauon jälkeen virkistyneenä rattiin. Monipuolisesta tarjoiluvalikoimasta löytyy paljon terveellistä nautittavaa, jatkaa Nurminen.

Tulevista kampanjapäivistä ja hankkeesta löytyy tietoa osoitteesta www.hengitysliitto.fi/unilukkarit. Kampanjapäivistä tiedotetaan myös ABC Kuorttin ja ABC Juvan somekanavissa.

Lisätietoja:

Kai Nurmi, ABC-toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141

Mika Nurminen, liikunnan asiantuntija, Unilukkarit-hankevastaava, Hengitysliitto ry, p. 044 407 7075