Osuuskauppa Suur-Savo investoi Savonlinnaan 3,7 miljoonaa euroa – ABC Savonlinna muutetaan S-marketiksi ja Hevonpäänniemeen rakennetaan venetankkauspiste


27.4.2022

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on hyväksynyt investointipäätöksen koskien ABC Savonlinnan muuttamista S-marketiksi. Tällä hetkellä ABC Savonlinnan tiloissa toimii ABC Ravintola, Sale-myymälä, ABC polttoaineasema sekä vuokralla Savon Apteekki, kukkakauppa, Sähkö Saimaa sekä Ammattivaruste. ABC Savonlinnan tilojen muuttaminen S-marketiksi mahdollistaa päivittäistavarakaupalle monipuolisemmat valikoimat. -Uudistamisen idea lähti asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Savonlinnan länsipuolelle toivottiin laajempia päivittäistavaran valikoimia ja nyt sen aiomme toteuttaa. Tulevissa valikoimissa otamme huomioon asiakkaidemme tarpeet entistä paremmin, panostamme tuoretuotteisiin sekä kotimaisuuteen ja laajennamme palveluitamme, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan johtaja Satu Nieminen. -Remontissa huomioidaan tietysti myös ympäristöarvot parhaalla mahdollisella tavalla, jatkaa Nieminen.

ABC Savonlinnan kiinteistössä tilat vuokralaisille säilyvät ja lisäksi yläkertaan rakennetaan kahviotilat ulkopuoliselle vuokralaiselle. ABC polttonesteasema jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Osuuskaupan hallitus hyväksyi myös investointipäätöksen uuden ABC venetankkauspisteen rakentamiseksi Savonlinnan Hevonpäänniemeen. Hevonpäänniemen vuokrasopimuksen omistaa Arctia Meritaito Oy, jonka kanssa Osuuskauppa Suur-Savo on tehnyt vuokrasopimuksen. Savonlinnan alueella liikkuu paljon veneilijöitä, joille haluamme varmistaa mahdollisimman sujuvan palvelun veneiden tankkauksessa. Uuden tankkauspisteen sijainti Hevonpäännimessä on erinomainen. Tankkauspisteelle rakennetaan sujuvan asioinnin laitureita kaksin kappalein, joista toinen mahdollistaa myös asioinnin lähialueen liikkeissä, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi.

− ABC Savonlinnan muuttaminen S-marketiksi on investointina yli kolme miljoonaa euroa ja venetankkauspisteen rakentaminen yli 0,4 milj. euroa. ABC Savonlinnan muutostyöt aloitamme tänä syksynä ja venetankkauspiste on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun aikana, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Savonlinnan investointien arvo on yhteensä noin 3,7 milj. euroa ja sen työllistämisvaikutus on noin 62 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:

Ari Miettinen, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 531 9550

Kai Nurmi, toimialajohtaja mara ja ABC, Osuuskauppa Suur-Savo, P 040 094 2141