Osuuskauppa Suur-Savo investoi Mertalaan


26.8.2020

Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on hyväksynyt investointipäätöksen uuden autokaupan rakentamisesta Mertalaan.

Nykyiset osuuskaupan autokaupan tilat Karjalantiellä ovat tulleet käyttöikänsä päähän eivätkä sovellu nykyaikaisen autokaupan tarpeisiin. Päätökseen autokaupan siirtymisestä Mertalaan vaikutti myös parempi sijainti. Tässä yhteydessä mm. vaihtoautoille saadaan lisää tilaa ja näkyvyyttä.

Mertalaan siirtyy automyynti, merkkihuollot ja varaosamyynti. Uutena palveluna Savonlinnaan tulee Karla-monimerkkikorjaamo sekä katsastuspalvelut A-Katsastuksen operoimana.

− Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan yksiköt Etelä-Savon Auto ja Savon Autokeskus ovat korona-aikanakin yltäneet ennätysmyynteihin ja parantaneet kannattavuuttaan. Meillä on vahva usko autokauppaan ja edustamiimme merkkeihin Savonlinnan seudulla, valottaa investointipäätöksen taustoja toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen.

− Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökuntamme ansaitsee myös uudet, nykyaikaiset tilat, joissa he voivat parhaiten hyödyntää osaamistaan. Investoinnin myötä joukkoomme haetaan myös uutta autokaupan osaamista, jatkaa autokaupanjohtaja Ilkka Häkkänen. Tällä hetkellä Etelä-Savon Auton palveluksessa Savonlinnassa on 19 henkilöä.

Mertalaan syntyy investoinnin myötä todellinen palvelukeskittymä autoilevalle asiakkaalle ja lähiseudun asukkaille, sillä jatkossa samalla tontilla sijaitsevat monipuoliset autokaupan, huoltamotoiminnan ja ravintolan (ABC Mertala) sekä päivittäistavarakaupan (S-market) palvelut.

Investointi on yhteensä 4,8 milj. euroa ja sen työllistämisvaikutus on noin 82 henkilötyövuotta.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen
puh. 0500 553 765

autokaupanjohtaja Ilkka Häkkänen
puh. 050 375 0106