Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna sai uuden ilmeen


6.3.2019

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna on uudistanut aulatilansa kokonaisuudessaan. Uusi aula on osa hotellin kokonaisuudistusta, josta on jo aiemmin valmistunut ruokaravintola Perlina di Castello (v. 2014) sekä hotellihuoneet ja huonekohtainen jäähdytys (v. 2017).

Aulauudistuksen suunnittelun lähtökohtana on avata Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan aulatilat kaikille vieraille, ei vain hotellissa majoittuville. Palvelukonsepti on myös uusittu. Uudistetussa aulassa on panostettu erityisesti nykyaikaisiin työskentelymahdollisuuksiin. Miljöö on moderni, toimiva ja viihtyisä.

Aulasta löytyy tiloja, joissa on eri tunnelma. Aulan valoisassa etuosassa on CoWork-alue, jossa voi työskennellä rennosti ison pöydän ääressä ja pitää vaikka yritystapaamisen. Tilassa on langaton verkko ja mobiililaitteiden latauspisteitä. Etuosassa on myös uusi kokoustila Pihlaja, jossa on nykyaikainen kokoustekniikka. Kokoustilan välittömässä läheisyydessä on alue, joka soveltuu rentoon työskentelyyn.

Aulan keskipiste on upeasti muotoiltu pyöreä vastaanottotiski/viinibaari, josta vieraat kirjautuvat hotelliin. Viinibaarin valikoimassa on viiniä, cocktaileja, olutta, virvokkeita sekä erikoiskahveja. Konseptiuudistuksen jälkeen aulassa voi myös ruokailla (ruokaa tarjolla ma-la). Listalta löytyy mm. pikkusuolaista, savolaiset makkaraperunat, sapuskalautaa, pizzaa ym.

Aulan takaosassa on rento, viihtyisä ja tunnelmallinen olohuone, joka on täydellinen paikka seurata esim. urheilua yli 80 tuumaiselta näytöltä ja nauttia viinibaarin tuotteista. Tila soveltuu erinomaisesti myös esim. etkoille, jatkoille, syntymäpäiville jne. Vastaanoton yhteydessä on shop-alue, josta voi ostaa suomalaista designia sekä paikallisia tuotteita joko itselle tai tuliaisiksi. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan aula palvelee vieraitaan vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnalla on Green Key -tunnus. Vastuullisuus on otettu huomioon myös aulaprojektissa. – Olemme ensisijaisesti etsineet yhteistyökumppaneita maakunnasta.  Kiintokalusteet ovat Restamaster Oy:n tuotantoa ja osa valaisimista on HIMMEE Oy:ltä, jotka mikkeliläinen suunnittelija Timo Niskanen on suunnitellut. Toisena kriteerinä on ollut kotimaisuus ja tästä on esimerkkinä vantaalaisen Lumirin seinä- ja kattopinnoite. Kyseessä on suomalainen innovaatio, jonka kotimaisesta luonnonkuidusta valmistama akustinen pinnoite on yksi markkinoiden ekologisimmista tuotteista. Muunto-paneeliseinät, Adean nojatuolit sekä Lundian Soihtu-valaisimet ovat kotimaisia. Kotimaisuusaste on noin 75 %, kertoo toimialajohtaja Kai Nurmi. – Aulauudistuksen lisäksi olemme korjanneet vanhentunutta talotekniikkaa sekä uusineet sähköt keskuksineen koko aula alueelle, Nurmi jatkaa.

Investoinnin kokonaiskustannus on 1,5 miljoonaa euroa, mikä vastaa noin 26 henkilötyövuotta. Lopputuloksen ovat varmistaneet paikalliset ammattilaiset, jotka ovat olleet vastuussa rakentamisesta.

Sisustussuunnittelu: Promakers Oy
Valvonta: Controlteam Savonlinna
Rakennusurakka: Savonlinnan Rakennus- ja peltityö
LVIS: LVIS Pesonen
Sähkö: Sähkö Saimaa
Kiintokalusteet: Restamaster

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Suur-Savo

Kai Nurmi, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja, puh. 010 764 0005