Noutokansaa hellitään – Prisma Mikkelissä avataan suosittu myymälänouto


4.12.2023

Maailmalla on yleistä tilata verkkokauppatilaukset kotiin, mutta suomalaiset ovat noutokansaa. Osuuskauppa Suur-Savo avaa 4.12.2023 Prisma Mikkeliin verkkokauppatilausten noutolokerot, joista ostokset voi noutaa 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on laajentaa myymälänouto lähikuukausina kaikkiin Osuuskauppa Suur-Savon Prismoihin.

 

Myymälänouto on Prisman verkkokaupan uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa ja noutaa tuotteet myymälästä viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on lyhentää toimitusaikaa tulevaisuudessa jopa pariin tuntiin.

 

Myymälänouto on markkinassa nyt kovassa huudossa

 

– Myymälänouto on asiakkaille maksuton, nopea ja luotettava vaihtoehto, eivätkä paketit uudelleenohjaudu eri toimipaikkaan. Odotamme myymälänoudon kipuavan verkkokaupan suosituimmaksi toimitustavaksi, marketkaupan johtaja Satu Nieminen kertoo.

 

Myymälänouto on myös ekologinen toimitustapa, sillä tuotteita ei juurikaan pakata, vaan esimerkiksi pahvilaatikossa oleva tuote tai paistinpannu laitetaan noutolokeroon sellaisenaan.

 

Kun ostokset ovat noudettavissa, saa asiakas nouto-ohjeet tekstiviestillä. Noudon takaraja on kolme päivää. Myymälänoudon lisäksi asiakas voi joko noutaa tuotteen myymälästä itse, varata tuotteen puhelimella tai tilata tuotteet postitse. Keräilyn piirissä on lähes kaikki myymälän tuotteet. Myymälä­noudon yhteydessä toteutetaan myös myymälänoudettavien tuotteiden myymäläpalautus ja reklamointi.

 

Nouto sopii suomalaisten arkeen

 

Prisman myymälänoutoa pilotoitiin S-ryhmässä viime kesänä ja tulosten perusteella nouto on suomalaisille mieluinen toimitustapa ja vaikuttaa sopivan suomalaisten arkeen.

 

– Ostosten nouto ylipäätään sopii suomalaisille, koska sen voi sovittaa omiin aikatauluihin eikä noutaessa tarvitse välttämättä tavata ketään. Vaikuttaa siltä, että olemme melkoisia nouto­lokerikko­rakastajia, Prisma-johtaja Jari Liimatainen virnistää.

 

Prismojen henkilökunnalle myymälänouto tuo vaihtelua työtehtäviin

 

– Meidän työporukka on uudistuksesta innoissaan ja myymälänoutoa on harjoiteltu niin, että kaikki osaavat myymälänoutotilauksen vaiheet alusta loppuun. Keräilyn avuksi kehitetty työkalu tuo tekemiseen myös pelillistä elementtiä, kertoo Liimatainen.

 

Tavoitteena on, että myymälänoutolokerikot löytyvät kesään mennessä myös Savonlinnan ja Pieksämäen Prismoista.

 

Lisätietoja:

Satu Nieminen, marketkaupan johtaja, satu.nieminen@sok.fi, puh. 050 517 0374

Jari Liimatainen, Prisma-johtaja, jari.liimatainen@sok.fi, puh. 0500 845 175