Mikkelipuisto on keidas – Kävijöille luvataan uudistuksia joogasta grilli-iltoihin ja puutarhamyymälään


1.6.2021

Uudet toimijat viime kesänä saaneen Mikkelipuiston kesäkausi on avattu.

Kun Minna Ahonen nimitettiin viime elokuussa Mikkelipuiston uudeksi puutarhuriksi, hän tiesi, miten ainutlaatuinen Saimaan rannalla sijaitseva paikka on. Puistossa vierailleiden kanssa käydyt keskustelut saivat hänet ymmärtämään Mikkelipuiston merkityksen kaupunkilaisille.

– Niissä juttutuokioissa tuli selväksi, että tämä on alueen ihmisille tärkeä paikka, kuin toinen olohuone, Ahonen kuvailee.

Puiston uudet toimijat iloitsevat kesäkauden monipuolisesta tarjonnasta, jolla kävijöiltä voidaan ilahduttaa.

– Olemme täynnä intoa ja suunnitelmia. Haluamme saada Mikkelipuiston toimivaksi paikaksi, jossa ihmiset viettävät aikaa eri aktiviteettien parissa ja käyttävät Ravintola Greenerin palveluita, ravintolapäällikkö Veera Lappi kertoo.

JOOGAA, GRILLAUSTA JA TAPAHTUMIA

Ravintola Greeneri siirtyi viime kesänä Osuuskauppa Suur-Savon omistukseen. Ravintolassa säilytetään monet tutut ja suositut palvelut, kuten lounaat, à la carte ja viikonlopun brunssit. Uutta on se, että pari kertaa kuussa brunssiin voi yhdistää jooga- tai salsatunnin.

– Jooga pidetään säävarauksella joko ulkona tai terassilla, Lappi sanoo.

Uutta on myös Greenerin edustalle tulevat avotuli- ja kaasugrillit, joiden äärellä vietetään kesäperjantaisin grilli-iltoja. Terassia uudistetaan viihtyisämmäksi. Mikkelipuistosta voi vuokrata sup-lautoja ja kanootteja. Lisäksi käytössä on polkuautoja sekä erilaisia ulkopelejä. Liikuntahetkiä järjestää paikan päällä ainakin Mikkelin Voimistelijat.

Tapahtumia varten rakennetaan tapahtumakenttä. Heinäkuussa järjestettävä St. Michel Summerfest siirtyy keskustasta Mikkelipuistoon.

– Toivomme, että muutkin yhteisöt ja kaupunkilaiset pitävät Mikkelipuistossa tapahtumia. Niistä kannattaa kertoa meille etukäteen, jotta tiedämme varautua, Lappi vinkkaa.

MALLIPUUTARHOJA UUSITAAN

Mikkelipuisto on ollut kävijöilleen tärkeä paitsi ajanviettopaikkana myös puutarhainspiraation lähteenä. Tänä kesänä on tarjolla uusia ideoita, sillä osa puiston mallipuutarhoista uudistetaan. Moni alueen asukas iloitsee todennäköisesti myös siitä, että vuoden tauon jälkeen Mikkelipuistoon on avautunut Osuuskauppa Suur-Savon toimesta taimimyymälä Greenerin Viherpiha.

– Sitä on odotettu kauan. Tiedän kävijöillä olevan kovat odotukset siitä, että myymälä saadaan takaisin, puutarhuri Ahonen iloitsee.

Ahonen työskentelee Etelä-Savon ammattiopistossa, jonka vastuulle Mikkelipuiston puutarha- ja puistoalueet siirtyivät viime kesänä. Opiskelijoille Mikkelipuisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua oman alan käytännön työhön.

– On upea mahdollisuus lähes kaikkien Esedun eri alojen opiskelijoille, että he voivat suorittaa opintojaan täällä, Ahonen sanoo.

Mikkelipuiston toiminta halutaan saada ympärivuotiseksi, joten myös syksyn ja talven ohjelmaa suunnitellaan jo. Mikkelipuiston tapahtumat löydät osoitteesta mikkelipuisto.­fi