Mäntyharjun uusi liikekeskus valmiina palvelemaan


17.6.2010

ABC-liikennemyymälän ja S-marketin virallisia avajaisia vietetään Mäntyharjulla torstaina 17.6.2010 klo 9.00. Kauppaa uudessa liikekeskuksessa on tehty jo 11.5.2010 alkaen.

Liikekeskuksessa palvelevat täyden valikoiman S-market sekä ABC-liikennemyymälä, jossa sijaitsevat kahvila-ravintola ja ABC-Market. Liikekeskuksen kokonaispinta-ala on n. 4 500 m². Investoinnin kokonaisarvo kalustoineen on n. 8,0 milj. euroa, mikä merkitsee n. 135 miestyövuotta. Henkilöautojen pysäköintipaikkoja liikekeskuksella on n. 250 kpl. Lisäksi invapaikkoja on kolme ja linja-autopaikkoja kaksi. Uudessa paikassa sijaitseva, nykyaikainen ABC-Automat-polttoaineenjakelupiste valmistuu heinäkuun alkuun mennessä. Tankkauspisteiden määrä kaksinkertaistuu entisestä.

Liikekeskus työllistää talviaikana 34 ja kesäaikana n. 75 henkeä. Tänä kesänä liikekeskuksessa palvelee lisäksi 40 nuorta Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyö-harjoittelijaa. S-marketpäällikkönä toimii Heidi Kämppi ja ABC-liikennemyymälä-päällikkönä Anu-Riikka Korhonen.

Osuuskauppa Suur-Savon kooltaan suurin S-market

S-marketin myyntipinta-ala on n. 2100 m². Valikoimissa painotetaan tuoretuotteita ja mm. välipalatuotteissa, hedelmissä ja vihanneksissa on tarjolla S-ryhmän S-marketien laajin valikoima. Myös paikallisuus näkyy valikoimissa ja lisää paikallisten toimittajien tuotteita on otettu valikoimaan. S-marketin kokonaistuotelukumäärä päivittäistavaroiden osalta on kasvanut n. 1 000 tuotteella. Käyttötavaran osalta valikoimat ovat kaksinkertaistuneet. Valikoimiin kuuluvat uusina tuoteryhminä mm. kengät, laukut, kirjat ja pienkoneet.

Kassojen lukumäärä on kaksinkertaistunut entiseen verrattuna. Uudessa S-marketissa kassoja on 12, joten läpäisykyky on parantunut. S-marketin myynti v. 2009 oli 10,6 milj. euroa. S-market palvelee täysillä aukioloajoilla ma-pe 7 – 21, la 7 – 18 ja su 12 – 18.

ABC-liikennemyymälä palvelee 6-24

ABC Mäntyharju on S-ryhmän ensimmäinen liikennemyymälä, joka sijaitsee valtaväylien ulkopuolella. ABC-liikennemyymälän kahvila-ravintolassa on asiakaspaikkoja sisällä 140 ja terassilla 170. Kahvila-ravintolassa on tarjolla aamiainen ja noutopöytä vuoden jokaisena päivänä. Samassa yhteydessä samoilla aukioloajoilla palvelee ABC-Market, josta löytyvät pienemmän peruselintarvikkeiden valikoiman lisäksi myös autotarvikkeet.

S-Pankilla on oma palvelupiste, jossa pankkipalveluiden lisäksi toimii Veikkauksen Online. Palvelupisteessä uutuutena ovat myynnissä postimerkit.

Mäntyharjulla on talouksia 3 234 kpl, joista asiakasomistajatalouksien osuus toukokuussa 2010 oli 71,5 %.

 

Rakentajat ja suunnittelijat:

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Sajaniemi Oy, Mikkeli

Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Creo³ Oy, Mikkeli

LVIA-suunnittelu: LVI-suunnittelutiimi Oy, Pieksämäki

Sähkösuunnittelu: Sähkösuunnittelu Jukka Laamanen, Mikkeli

Pohjarakennussuunn.: Ramboll Finland Oy, Mikkeli

Sisustussuunnittelu: Studio Koko Oy, Lahti

Pääurakoitsija: Lujatalo Oy, Mikkeli

Vastaava mestari: Lujatalo Oy / Jari Metsätalo

LVIA-urakoitsija: Star Expert Oy, Mikkeli

Sähköurakoitsija: ARE Oy, Lahti

Maanrakennusurakoitsija: Maanrakennus Suutarinen Oy, Mäntyharju

Elementtiasennusurakk.: Mikkelin Nostajat Oy, Mikkeli

Ravintolan sisustusurakk.: Restamaster Oy, Savonlinna

Turvaurakoitsija: Suomen Ykkösturva Oy, Mikkeli

Yläpohjaelementit: Eridomic Oy, Pälkäne