Mannerheimin Salonkivaunusta tilausravintola


12.6.2017

Osuuskauppa Suur-Savo sekä Mikkelin kaupungin museot ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka mahdollistaa illallisen nauttimisen Mannerheimin Salonkivaunussa vuoden jokaisena päivänä.

Aikaisemmin Mannerheimin Salonkivaunuun on päässyt vierailemaan ainoastaan Mannerheimin syntymäpäivänä 4.6. Idea sai alkunsa syksyllä 2016, kun Pia Puntanen Mikkelin kehitysyhtiö Mikseissä alkoi selvittää Mannerheimin sotavuosina nauttimia menuita osana Päämajakaupungin tarina-ateriat -kokonaisuutta.

– Salonkivaunun käyttömahdollisuutta on valmisteltu kevään aikana ja nyt voimme aloittaa toiminnan asianmukaisten lupien puitteissa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.

Mikkelin Klubin keittiöpäällikkö Harri Ruhanen on suunnitellut Salonkivaunun illallismenun, joka koostuu Mannerheimin suosimista raaka-aineista. Listalta löytyy mm. worchmackia ja kuhaa Walewska. Illallismenun Salonkivaunuun voit tilata neljälle henkilölle ja halutessanne Timo Närhisalo esiintyy illallisen aikana Mannerheimin roolissa.

Marsalkka Mannerheimin Salonkivaunua kohdellaan jatkossakin museoesineenä, jonka säilyminen tuleville sukupolville halutaan varmistaa. Vaikka avoinna pitoa yleisölle on rajoitettu, on ryhmillä jatkossa mahdollisuus päästä etukäteen tehdyllä varauksella tutustumaan vaunuun.

Ainutlaatuisen illallisen museoesineessä voit varata osoitteesta sales.suur-savo@sok.fi tai soittamalla numeroon 029 123 9600.

 

Lisätietoja Osuuskauppa Suur-Savo, Kai Nurmi, p. 0400 942 141