Kuvataiteilija Johanna Lumme Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilijaksi


7.5.2015

Osuuskauppa Suur-Savo ja Taidekeskus Salmela ovat tehneet yhteistyötä jo lähes 20 vuotta. Osa tätä yhteistyötä on nuorten taiteilijoiden toiminnan tukeminen ja osuuskauppa on taidekeskuksen esityksestä valinnut vuosittain oman kummitaiteilijansa

Vuoden 2015 kummitaiteilija on kuvataiteilija Johanna Lumme. Valinta julkaistiin torstaina 7. toukokuuta tiedotustilaisuudessa, jossa toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen luovutti Lumpeelle stipendin hänen taiteelliseen toimintaansa.

Johanna Lumme (s. 1990) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja kuvittaja. Hän opiskelee graafista suunnittelua Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Kevätkauden 2015 Lumme työskenteli Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden talviresidenssissä. Lumme inspiroituu luonnosta ja eläimistä. Etenkin uhanalaiset eläimet ovat lähellä hänen sydäntään. Maalauksissaan hän haluaa muistuttaa luonnon tärkeydestä. Lummetta kiinnostaa myös katsojan puhuttelu eläinten välityksellä. Johanna Lumme työskentelee tällä hetkellä kuvittajana Otavalla. Syksyllä 2014 Otava julkaisi hänen kuvittamansa Seikkailujen aapisen. 

 

Etuja asiakasomistajille

Osuuskauppa Suur-Savo pyrkii tarjoamaan asiakasomistajille monipuolisesti erilaisia tapahtumaetuja. Taidekeskus Salmelan lisäksi Osuuskauppa Suur-Savon yhteistyökumppaneita vuonna 2015 ovat mm. St Michel -ravitapahtuma, Visulahti, Jurassic rock, Juva rokkaa, Naisvuoren kesäteatteri, Rapion Myllyteatteri, Joroisten Musiikkipäivät, Ristiinan Tuuva Teatteri, Koirakiven kesäteatteri sekä Kesämaa.

Osuuskauppa tukee vuositasolla oman toimialueensa kulttuuri- ja urheilukohteita yli 200 000 eurolla. Erityisesti tukea kohdistetaan lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksien hyväksi.

 

Lisätietoja:   

Osuuskauppa Suur-Savo
toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen
p. 0500 553 765

Taidekeskus Salmela
toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala
p. 050 3388 114