Kauppakeskus Stella luo uutta ostoskulttuuria


23.8.2011

Suomeen rantautuu uudenlainen ostoskulttuuri, kun kauppakeskus Stella avaa ovensa Mikkelin keskustassa marraskuussa. Lähikauppakeskuksessa on mm. lähi- ja luomuruokaan erikoistunut kaupungin kauppahalli, avara kävelykatu, lasten puuhapaikka ja aikuisille suunnattu leponurkkaus. Stella on S-ryhmään kuuluvan Osuuskauppa Suur-Savon kaikkien aikojen suurin investointi ja edelläkävijähanke, joka elävöittää uudella tavalla kaupungin keskustaa.

Kauppakeskus Stella sijaitsee Mikkelin keskustassa vilkkaan, äskettäin uudistetun torin laidalla.

– Haluamme olla mukana elävöittämässä Mikkelin keskustaa. Tori, Stellan läpi kulkeva katettu katu ja sen päässä sijaitseva Kirkkopuisto muodostavat kaupunkiin yhtenäisen tapahtumakeskuksen, kertoo toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen Osuuskauppa Suur-Savosta.

Kauppakeskuksen sydän on kaupungin kauppahalli, joka tarjoaa lähiruokaa ympäri vuoden. Avaralla, lasikatteisella kävelykadulla voi levähtää CafeStellassa tai penkeillä. Lapsille on oma viihtyisä puuhapaikkansa, Hupsistella. Ostosten lomassa voi viihtyä esimerkiksi lehtien ja tv-kanavien parissa kauppakeskuksen toisen kerroksen leponurkkauksessa.

– Stella on yhtenäinen ja viihtyisä lähikauppakeskus, jossa kävijät viihtyvät ja kokevat tulevansa palvelluksi. Katutilassa on mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia. Kauppahalli tuo kauppakeskukseen toritunnelmaa sekä täydentää Mikkelin torin ja Stellan tarjontaa. Torin ja kauppahallin upea lähi- ja luomuruokatarjonta näkyvät myös Stellan ravintoloiden ruokalistoilla, iloitsee Heikki Hämäläinen.

Stellassa moderni arkkitehtuuri yhdistyy luontevasti torin reunalla jo sijaitseviin historiallisiin porttirakennuksiin. Kauppakeskuksen yhtenäisyyttä voimistaa visuaalinen ilme, joka toistuu eri osissa rakenteita myöten. Stellan liikemerkin osat kuvastavat monen toimijan liittoa ja yhteen kokoontumista.

Etelä-Savon suurin investointi kaupan alalla

Stella on kaikkien aikojen suurin yksittäinen kaupan- ja palvelualan investointi Etelä-Savossa. Pinta-alaltaan Stella on Itä-Suomen suurin kauppakeskus.

– Lähtökohtanamme on parantaa Etelä-Savossa asuvien ja matkailevien palvelutarjontaa. Uskomme, että Stella lisää Mikkelin ja koko alueen vetovoimaa, Hämäläinen sanoo.

Kauppakeskus Stellan kokonaispinta-ala on noin 30 000 m² ja toimijoita on yli 30. Stellan avajaisia vietetään 11.11.2011. Kauppakeskuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Innovarch pääarkkitehtinaan Seija Sakki-Rinne.


Lisätietoja:
Heikki Hämäläinen, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo
Puh. 0500 553 765, sähköposti: heikki.hamalainen@sok.fi


Iiro Siponen, marketkaupan johtaja, Osuuskauppa Suur-Savo
Puh. 050 596 4053, sähköposti: iiro.siponen@sok.fi


Lehdistökuvia osoitteessa: www.kauppakeskusstella.fi