Kaikki Osuuskauppa Suur-Savon S-marketit myyvät nyt hevihävikkiä edulliseen hintaan


7.9.2023

Aiemmin noin kymmenen alueosuuskaupan alueella käytössä ollut toimintatapa myydä heviosaston hävikkiä edullisesti on laajentunut tämän vuoden aikana kaikkiin S-market-ketjun myymälöihin ympäri Suomen. Kaikissa Osuuskauppa Suur-Savon S-marketeissa myydään hevihävikkiä edulliseen hintaan. Ensi viikolla vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa.

Laatikoihin tai pusseihin kootaan myymälässä esimerkiksi hieman kolhiintuneita, mutta vielä käyttökelpoisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka asiakas voi ostaa edulliseen kilo- tai kappalehintaan. Hinta saattaa vaihdella paikallisesti. Myytävän hevihävikin määrä vaihtelee päivittäin myymäläkohtaisesti.

Tähän mennessä saadut kokemukset hevihävikin myynnistä ovat olleet positiivisia. Hevihävikkituotteet käyvät myymälöissä nopeasti kaupaksi, ja hävikkiä saadaan vähennettyä tehokkaasti. Hevihävikkiä myydään yhdessä S-marketissa keskimäärin 70 kiloa viikossa. S-market-ketjuun kuuluu yli 400 myymälää.

-Hevihävikkiä on nyt tarjolla kaikissa S-marketeissamme. Tämä on hyvä arjen ekoteko ja kannustaa samalla terveellisempään ruokavalioon, kun kasviksia tulee lisättyä lautaselle. Muutenkin meille on tärkeää minimoida hävikkiä ja tämä on yksi tapa vaikuttaa siihen. Samalla saamme heviosaston hävikin parempaan hyötykäyttöön, sanoo marketkaupan johtaja Satu Nieminen Osuuskauppa Suur-Savosta.

Ensi viikolla vietetään Hävikkiviikkoa

Hävikkiviikko on Kuluttajaliiton koordinoima kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Tänä vuonna Hävikkiviikkoa vietetään viikolla 37 eli 11.–17.9.

S-ryhmän tavoitteena on edetä kohti hävikin puolittamista vuoteen 2030 mennessä, mikä on linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Vuonna 2022 hävikki oli vähentynyt 19 % lähtötilanteeseen verrattuna. Myyntiin suhteutettu poisheittohävikki S-ryhmän marketkaupassa jäi viime vuonna alle 1,5 %:n.

Lisätietoja:
Satu Nieminen, marketkaupan toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, P. 050 517 0374