Hallituksen linjaus ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta ja myynnin lasku aiheuttavat lomautuksia myös Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemistoimialalla


12.10.2020

Hallitus linjasi 29. syyskuuta ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikojen väliaikaisesta rajoittamisesta koronaepidemian vuoksi. Ravitsemisliikkeet saavat asetuksen mukaan olla auki klo 04 alkaen ja ne on suljettava viimeistään klo 01. Anniskelun voi aloittaa aikaisintaan klo 09 ja se on lopetettava viimeistään klo 24. Asetus astui voimaan 1. lokakuuta ja sen on tarkoitus olla voimassa 31. lokakuuta saakka. Ravitsemisliikkeet saavat uusille rajoituksille viikon siirtymäajan ja niiden on ryhdyttävä noudattamaan asetusta tältä osin 8. lokakuuta alkaen.

Osuuskauppa Suur-Savon yökerhot, Mikkelissä Bar’n’Night Vaakuna ja Savonlinnassa Tamino & Mefisto on jo suljettu. Ravintola Päämaja suljetaan 12.10. Nämä ovat suljettuina rajoitusten ajan. Muut toimipaikat palvelevat asetusta noudattaen normaalisti. Odotettavissa on, että Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemiskaupan myynti laskee syksyn osalta noin 40 % edellisestä vuodesta, rajoitusten pitkittyessä enemmänkin. Myynnin laskun myötä osa majoitus- ja ravitsemiskaupan henkilökunnasta siirtyy työskentelemään marketkaupan eri toimipisteisiin, mutta osa henkilökunnasta joudutaan myös lomauttamaan. Lomautus koskee matkailu- ja ravitsemiskaupassa 48 henkilöä ja lomautuksen kesto on maksimissaan 90 päivää.

Yhteiskuntavastuullisena toimijana Osuuskauppa Suur-Savo varmistaa eri toimenpiteillä, että asiointi ja työskentely koko osuuskaupan palveluverkostossa on turvallista ja helppoa myös korona-aikana. Toive on palata mahdollisimman pian normaaliin arkeen.

Lisätietoa antaa:

Kai Nurmi, matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, puh. 010 764 0005