Green Key –sertifikaatti kaikille Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloille ja kahviloille


18.5.2021

Osuuskauppa Suur-Savon kahvilat ja ravintolat Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä saavat toukokuun 2021 aikana kansainvälisen matkailun Green Key -ympäristömerkin. Tämän jälkeen Osuuskauppa Suur-Savon kaikki hotellit, ravintolat sekä kahvilat ovat Green Key -sertifioituja.

Green Key -ympäristömerkin saanut kohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitus- ja ravintolatoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Green Key -sertifioidut yritykset saavat käyttöönsä kansainvälisesti tunnetun Green Key -ympäristömerkin sekä ohjelman jatkuvan tuen ympäristötyölleen.

-Haluamme alueellisena toimialan edelläkävijänä edistää ja tuoda näkyväksi ympäristötekojen merkitystä matkailu- ja ravitsemisliiketoiminnassa.  Green Key -ohjelman avulla on helppo kehittää jo vuosia toteuttamaamme vastuullista matkailua, toteaa Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.

Saadakseen Green Key –sertifikaatin tulee yrityksen täyttää 70 kriteeriä, jotka perustuvat ympäristön hyvinvointia edistävään johtamiseen, kulutuksen vähentämiseen, ympäristöystävällisiin toimintatapoihin sekä kierrätyksen tehokkuuteen. Sertifikaatti anotaan vuodeksi kerrallaan ja vuosittain pistekriteerien määrä kasvaa ja kohteen ympäristötavoitteet kehittyvät. Tämän toimintatavan ansiosta ympäristötavoitteet ovat osa normaalia arkipäivän tekemistä Osuuskauppa Suur-Savon hotelleissa, ravintoloissa sekä kahviloissa.

-On ollut hienoa seurata Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloiden Green Key -sertifikaatin hakuprosessia. Se on hieno esimerkki siitä, kuinka ympäristötyö onnistuu, kun siihen sitoutuu niin yrityksen johto kuin koko muukin henkilöstö, iloitsee Green Key -ohjelmajohtaja Heidi Heinonen.

Osuuskauppa Suur-Savon Original Sokos Hotellit Vaakuna Mikkelissä ja Seurahuone Savonlinnassa ovat olleet Green Key -hotelleja jo useamman vuoden ajan, samoin kuin hotellien ravintolatkin. Vuosi sitten Green Key -merkki myönnettiin myös Mikkelissä Cafe Stellalle. Kevään 2021 aikana Green Key -sertifikaatti myönnettiin Mikkelissä ravintoloille Rosso, Amarillo, Pruuvi, Päämaja, Wilhelm sekä Greeneri. Savonlinnassa merkki myönnettiin Ravintola Majakalle, Kulma Coffee Houselle, Pressolle, Rosso Expressille sekä Olavinlinnan ravintolatoiminnalle. Mikkelin Prisman ravintolamaailman ja Pieksämäen UKKO Bistro & Delin auditointi on työn alla ja näille yksiköille sertifikaatti myönnetään 28.5. Green Key -tuomariston kokouksessa.

Lisätietoja

Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, 0400 942141, kai.nurmi@sok.fi

Heidi Heinonen, toimitusjohtaja–ohjelmajohtaja, Going Green Oy, 045 600 9250, heidi@greenkey.fi

 

Lisätietoja Green Key -ympäristömerkistä

www.greenkey.fi  |  www.greenkey.global

Lisätietoja mainituista ravintoloista ja hotelleista

raflaamo.fi | sokoshotels.fi