Graanin liikekeskus viettää harjannostajaisiaan


27.4.2009

Graanin liikekeskuksessa vietetään harjannostajaisia. Liikekeskuksessa toimivat K-citymarket Mikkeli, Prisma Mikkeli, Prisman Ravintolamaailma, Alko, Graanin Kulta, Graanin apteekki, kukkakauppa Kukka-Roosa, Pikasuutari ja Otto-automaatti.

Liikekeskus laajenee noin 7700 kerrosm² ja kokonaisala tulee olemaan 22 000 m². Pysäköintipaikkoja on laajennuksen jälkeen maan tasolla 630 kpl ja uudella rakennettavalla autokannella lisää 280 kpl.

Pihatyöt alkavat loppukesästä ja liikekeskuksen avajaisia päästään viettämään lokakuussa.

 

Prisma Mikkeli

Prisman kokonaispinta-ala laajennuksen jälkeen on n. 10 000 m² ja kokonaismyyntipinta-ala kasvaa n. 2 600 m²:llä n. 7 900 m²:öön. Osuuskauppa Suur-Savon kokonaisneliöt Graanissa laajennuksen jälkeen ovat n. 11 000 m².

Tilat ja valikoimat laajenevat

Laajennuksen myötä valikoimat kasvavat merkittävästi ennen kaikkea käyttötavarakaupassa. Lisäneliöitä ja tuhansia uusia tuotteita saavat asumisen, sisustamisen, vapaa-ajan, urheilun, kodintekniikan ja viihteen tuotealueet. Laajennuksen jälkeen asiakkaille on tarjolla myös ns. valkean ja ruskean linjan tuotevalikoimat.

Päivittäistavaroiden myyntipinta-ala lisääntyy. Valikoimien kokonaistuotelukumäärä päivittäistavaroiden osalta kasvaa 3000 tuotteella, eniten valikoima kasvaa tuoretuotteissa ja pakasteissa. Irtotuotteiden palvelulinja uudistetaan ja varustetaan asiakkaiden kovasti toivomalla grillillä.

S-Pankki on saanut rauhalliset, asiakasystävälliset tilat ja Prisman neuvonta tarjoaa monipuolisia palveluja, mm. Veikkauksen asiointipisteen. Kassojen läpäisykykyyn on kiinnitetty erityistä huomiota, nyt asiakkaita palvelee 22 kassaa.

Ravintolamaailma avattu 3.4.

Prisman nopean syömisen ravintolamaailma avattiin 3.4.09. Ravintolat ovat avoinna Prisman aukioloaikoina ja tarjoavat koko perheelle virkistäytymispaikan ostosten lomassa. Ravintolamaailman miljöö on Mikkelin ravintoloiden joukossa virkistävä poikkeus avaruudellaan ja valoisuudellaan. Asiakaspaikkoja on 206 ja asiakkaita palvellaan kolmella eri kahvila-/ ravintolakonseptilla: hampurilaisravintola Hesburger, kahvila Presso sekä pizzaa, pastaa ja wokkia tarjoava Rosso Express.

Osuuskauppa Suur-Savo työllistää Graanissa 120 henkeä, kesällä henkilöstön lukumäärä kasvaa n. 50:llä . Prisma-johtajana toimii Risto Hyvärinen. Vuokralaisina jatkavat kokonaan uusissa tiloissa palvelevat Alko ja Graanin Kulta. Graanin kokonaisinvestointi Osuuskauppa Suur-Savon osalta on 13,5 milj. euroa.

 

K-citymarket Mikkeli

K-citymarketin puolella uudistus- ja laajennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. K-citymarket saa paitsi lisää tilaa mutta myös uudistuu K-citymarket-konseptin viimeisimmän tietämyksen mukaiseksi nykyaikaiseksi hypermarketiksi. Uudistuksessa K-citymarket Mikkelistä tulee avarampi ja viihtyisä kauppa niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.

K-citymarketin kokonaispinta-ala on valmistumisen jälkeen yli 10.000 m². K-citymarketin liiketila laajenee 2776 m² ja yhteistilat 581 m², joihin sijoittuvat sisääntuloaula ja pullonpalautustilat. K-citymarketin myyntitilat laajenevat n. 1330 m² ja koko myyntiala on laajennuksen jälkeen 6100 m². Keskon ja Ruokakesko Oy:n kokonaisinvestointi tähän hankkeeseen on 12 miljoonaa euroa.

K-citymarket Mikkelin käyttötavarapuoli valmistuu toukokuun alkupuolella ja uudistuneet päivittäistavaran tilat ovat valmiina kesäkuussa.

K-citymarketissa sekä päivittäistavara että käyttötavarapuoli laajenevat. K-citymarket Oy:n hallinnoimalla käyttötavarapuolella valikoimiin kuuluvat vaatetus, kosmetiikka ja kodintekniikka. Käyttötavaran puoli uudistuu täysin. Kaikki osastot uusitaan ja sijoitetaan siten, että tuoteryhmät ovat loogisessa järjestyksessä asiakkaiden ostoskierrosta silmälläpitäen. Tuotevalikoimat lisääntyvät kaikilla osastoilla. K-kauppiaan luotsaamalla ruokapuolella jo entisestäänkin hyvät valikoimat lisääntyvät merkittävästi ja lisäksi kattava palvelulinjasto tuore-elintarvikkeineen uusiutuu täysin. Oma leipomo paistaa aina kaupan auki ollessa tuoreita leipiä ja leivonnaisia ja samaan yhteyteen sijoittuu myös kaupan sisälle kahvio, jossa voi ostosten lomassa levähtää. Uudet ympäristömyötäiset kannelliset pakastealtaat saadaan toimintaan ensi viikolla.

K-citymarket Mikkelin K-kauppiaana toimii Hannu Moilanen, hän vastaa ruokapuolesta ja käyttötavarapuolen tavaratalojohtajana toimii K-citymarket Oy:n Ilkka Avelin. Asiakkaille K-citymarket on yksi yhtenäinen kokonaisuus.

Henkilökuntaa K-citymarket Mikkelissä on K-kauppiaiden Hannu ja Minna Moilasen palveluksessa 26 henkilöä ja K-citymarket Oy:n palveluksessa 50 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Keskon Järvi-Suomen aluejohtaja Merja Haverinen puh. 050 3860672

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen puh. 0500 553 765 /                        

marketkaupan johtaja Iiro Siponen puh. 050 596 4053

 

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Osuuskauppa Suur-Savo on asiakasomistajien omistama Etelä-Savossa toimiva yritys, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajia Osuuskauppa Suur-Savossa on jo yli 53 000.

www.suursavo.fi