Graanin liikekeskus juhlii avajaisiaan


15.10.2009

Graanin liikekeskuksen laajennus on valmis. Liikekeskus avattiin virallisesti klo 10 nauhan leikkauksella, jonka suoritti Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander. Liikekeskus laajeni 7700 kerrosm2 ja kokonaisala on nyt 22 000 m2. Pysäköintipaikkoja saatiin myös lisää, maan tasolla niitä on nyt 630 kpl ja uudella autokannella, joka on rakennettu liikekeskuksen kattotasanteelle, 280 kpl. Pihatyöt asvaltointeineen ja maalauksineen ovat valmistuneet viime päivien aikana. Graanin liikekeskukseen sijoittuvat K-citymarket ja Prisma.

Prisma Mikkeli

Prisman kokonaispinta-ala on nyt n. 10 000 m². Kokonaismyyntipinta-ala kasvoi n. 2 600 m²:llä n. 7 900 m²:öön. Osuuskauppa Suur-Savon kokonaisneliöt Graanissa ovat n. 11 000 m². Graanin kokonaisinvestointi Osuuskauppa Suur-Savon osalta oli 13,5 milj. euroa.

Laajennuksen myötä myyntipinta-ala ja valikoimat ovat kasvaneet sekä käyttö- että päivittäistavaroissa. Nyt asiakkaille on tarjolla myös isoja kodinkoneita sekä rakentamiseen ja remontointiin liittyviä tarvikkeita, kuten maaleja. Päivittäistavaroiden osalta valikoimien kokonaistuotelukumäärä on kasvanut 3000 tuotteella. Myös irtotuotteiden palvelulinja uudistettiin.

S-Pankki ja Prisman neuvonta toimivat uusissa, asiakasystävällisissä tiloissa. Asiakkaita palvelee 22 kassaa.

Prisman nopean syömisen ravintolamaailma avattiin huhtikuussa. Asiakkaita palvelee Prisman aukioloaikoina kolme eri kahvila-/ ravintolakonseptia: hampurilaisravintola Hesburger, kahvila Presso sekä pizzaa, pastaa ja wokkia tarjoava Rosso Express. Asiakaspaikkoja ravintolamaailmassa on 206.

Osuuskauppa Suur-Savo työllistää Graanissa 120 henkilöä, kesällä n. 170. Prisma-johtajana toimii Risto Hyvärinen. Vuokralaisina jatkavat Alko ja Graanin Kulta.

K-citymarket Mikkeli

K-citymarket Mikkelin kokonaisala on nyt yli 10 000 m2. Liiketilat laajenivat 2776 m2 ja yhteistilat 581 m2. Yhteistiloihin sijoittuvat sisääntuloaula ja pullonpalautustilat. K-citymarketin myyntitila on nyt 6100 m2, lisää tilaa tuli noin 1330 m2. K-kauppiaan ja Ruokakeskon kokonaisinvestointi tähän hankkeeseen oli yhteensä noin 15 miljoonaa euroa.

Nykyaikainen ja monipuolinen

K-citymarket Mikkelin uudistus on tehty K-citymarket-ketjun viimeisimmän konseptin mukaisesti. Kauppaan on saatu raikas ja moderni ilme. Tuotteet ovat ryhmitelty pääkäytävien varteen niin, että asiakas kohtaa kaikki tuoteryhmät helposti asiointinsa yhteydessä. Lisätilaa tuli sekä käyttötavara- että elintarvikepuolelle, valikoimia voitiin kaikissa tuoteryhmissä kasvattaa ja tuotteet on saatu laitettua paremmin esille.  Täysin uusitulla käyttötavarapuolella valikoimiin kuuluvat pukeutuminen, kosmetiikka, kodin tekstiilit, vapaa-aika, viihde ja kodintekniikka. Elintarvikepuolelle on tehty oma leipomo ja 11-paikkainen viihtyisä kahvio kaupan sisälle. Leipomo on kehittänyt kaupalle oman leivän nimeltään Kauppiaan leipä. Remontin yhteydessä kaupan pakastelaitteet on uusittu ympäristömyötäisiksi kannellisiksi pakastealtaiksi. Elintarvikepuolella on myös palvelutiski, joka vaalii K-citymarket Mikkelin vahvaa liha- ja kalaosaamista. Paikalliset tuotteet saadaan nyt entistä paremmin esille tilan lisäyksen myötä. ”Paikallisten tuottajien tuotteita on meillä myynnissä runsaasti ja lisää otetaan tarjonnan ja kysynnän mukaan.”, lupaa K-kauppias Hannu Moilanen.

K-citymarket Mikkelin K-kauppiaina toimivat Hannu ja Minna Moilanen, he vastaavat elintarvikepuolesta. Käyttötavarapuolen tavaratalojohtajana toimii K-citymarket Oy:n Jari Kautonen. Asiakkaille K-citymarket Mikkeli on yksi yhtenäinen kokonaisuus. Ammattitaitoista ja osaavaa henkilökuntaa on asiakkaita palvelemassa yhteensä noin 60 henkilöä. K-citymarket Mikkeli on K-ympäristökauppa.

K-citymarket Mikkelin vuokralaisina ovat kukkakauppa KukkaRoosa, Taitavat-suutariliike ja Graanin apteekki.

Lisätietoja:

Keskon Järvi-Suomen

aluejohtaja Merja Haverinen puh. 050 386 0672

Osuuskauppa Suur-Savon

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen puh. 0500 553 765 /                      

marketkaupan johtaja Iiro Siponen puh. 050 596 4053

Kesko

(www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Osuuskauppa Suur-Savo

on asiakasomistajien omistama Etelä-Savossa toimiva yritys, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajia Osuuskauppa Suur-Savossa on jo yli 54 000.

www.suursavo.fi