Erikoiskahville passilla


12.2.2019

Latte, espresso vai cappucino, mikä erikoiskahvi sinulle maistuu?

Kahvila CafeStellan päällikkö Elisa Häkkänen neuvoo mielellään.

– Voimakkaan makuisen kahvin ystävälle suosittelisin espressoa, joka on lyhyt ja vahva italialaistyyppinen kahvi. Jos taas juot kahvisi mieluummin maidon kanssa, suosittelisin lattea tai cappuccinoa. Näiden ero on maidon ja maitovaahdon määrässä. Perinteisesti cappuccino tarjoillaan posliinikupista, jossa on kolmasosa espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa. Latte taas tarjoillaan korkeasta lasista, jonka pohjalle kaadetaan kuumaa espressoa ja päälle noin kaksi desiä vaahdotettua maitoa, Häkkänen opastaa.

Osuuskauppa Suur-Savon omissa kahviloissa Cafe Stellassa Mikkelissä, Kulma Coffee Shopissa Savonlinnassa sekä UKKO Bistro & Delissä Pieksämäellä on erikoiskahveista tarjolla monta variaatiota: kahvinsa voi juoda kylmänä tai kuumana, ihanan kastikkeen maustamana tai kuohkealla kermavaahdolla kuorrutettuna.

– Erikoiskahvit kasvattavat koko ajan suosiotaan, ja varsinkin nuoret juovat niitä. Perinteistä suodatinkahvia menee CafeStellassa vielä enemmän kuin erikoiskahveja, mutta suosion suhteen tilanne tasoittuu koko ajan, Häkkänen kertoo.

Erikoiskahvin ystäville on kahviloissamme tarjolla myös erikoiskahvipassi johon keräät leimoja. Ensimmäisten viiden leiman jälkeen saat erikoiskahvin puoleen hintaan ja sen jälkeen kerättyjen 5 leiman jälkeen saat ilmaisen erikoiskahvin. Passi on voimassa vuoden. Pyydä passi kahvilastasi!