Enonkosken uusi Sale harjakorkeuteen


7.1.2013

Enonkoskelle rakennettavan uuden Salen harjannostajaisia vietettiin perjantaina 4. tammikuuta. Myymälä valmistuu vuoden 2013 maaliskuussa.

Enonkoskelle rakennettavan uuden Salen harjannostajaisia vietettiin perjantaina 4. tammikuuta. Myymälä valmistuu vuoden 2013 maaliskuussa.

Uudessa Salessa otetaan käyttöön nykyaikaista energiaa ja ympäristöä säästävää myymälätekniikkaa. Lattian, seinien ja yläpohjan lämpöeristeitä lisätään. Rakenteiden liittymien tiiviyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kaupan sisäkorkeus ja tilavuus on optimoitu ja valaistuksessa käytetään energiatehokkaita valaisimia. Kylmäntuotosta vapautuva lämpö hyödynnetään rakennuksen lämmitykseen. Kaikki kylmäkalusteet ovat kannellisia ja ovellisia malleja ja kylmälaitteissa käytetään tehokasta sekä luonnollista CO2-kylmäainetta. Näillä ratkaisuilla pyritään 40 %:n energiansäästöön.

Salen uudet, avarat tilat mahdollistavat valikoimien merkittävän laajentamisen kaikkien tuoteryhmien osalta, mutta erityisesti tuoretuotteiden valikoimat lisääntyvät huomattavasti. Uuden Salen kerrosala on 822 m2 ja myymälän myyntipinta-ala n. 370 m2. Investoinnin kokonaiskustannus on n. 1,9 miljoonaa euroa.

Salen kokonaismyynti v. 2012 oli n. 1,7 miljoonaa euroa. Sale Enonkoski työllistää vakituisesti viisi henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Teija Liukko.

Osuuskauppa Suur-Savon asiakasomistajapeitto oli Enonkoskella marraskuussa
86,2 % ja S-ryhmän kokonaistalouspeitto 89,0 %.

Urakoitsijat ja suunnittelijat:
Rakennusurakka    Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi
LVIA-urakka        Saimaan LVI-Talo Oy, Savonlinna
Sähköurakka        Sähkötoimisto Kenttälä Oy, Savonlinna
Kylmäurakka     ja
-suunnittelu        Huurre Oy
Arkkitehtisuunnittelu    Arkkamis Oy, Mikkeli
Rakennesuunnittelu    Insinööritoimisto Creo3 Oy, Mikkeli
LVIAS-suunnittelu    Enerplan Oy, Mikkeli

    Lisätiedot:    
•    toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm. 0500 553 765
•    Sale-ryhmäpäällikkö Markku Hartikainen, gsm 0500 876 118