Asiakasomistajien toive toteutui: Osuuskaupan 15. Sale-myymälä Mikkelin Tuskuun


1.12.2016

Osuuskauppa Suur-Savon 15. Sale-myymälä avataan Mikkelin Tuskuun torstaina 1. joulukuuta.

Sale sijaitsee Jyväskyläntien läheisyydessä osoitteessa Pankkotie 3. Sale Tuskulla on vastattu asiakasomistajien toiveeseen saada Tuskun, Siekkilän, Lehmuskylän sekä Kalevankankaan alueelle kauppa. Laajat aukioloajat mahdollistavat asioinnin aamuvarhaisesta pitkälle iltaan myös sunnuntaisin.

– Täyden valikoiman Sale on nopein ja kätevin ostopaikka alueen asiakasomistajille ja Kalevankankaalla kävijöille, kommentoi Sale Tuskun vahvuuksia marketkaupan johtaja Iiro Siponen.

 

Lisää energiatehokkuutta maalämmöstä

 

Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä on voitu lisätä modernia kylmätekniikkaa hyödyntämällä. Kiinteistön lämmitysjärjestelmä hyödyntää kylmäkoneista saatavan lauhdelämmön ja lisälämmönlähteenä toimii kolme maalämpökaivoa. Maalämpöjärjestelmää käytetään myös myymälärakennuksen tuloilman jäähdytyksessä. Ovelliset kylmäkalusteet ja maitohuone säästävät sähköä yli puolet verrattuna avoimiin kylmäkalusteisiin. Samalla kaupasta tulee miellyttävämpi ostospaikka asiakkaille, kun lämpötila käytävillä pysyy tasaisempana. Uutta kylmäjärjestelmässä on kalusteiden omakoneellisuus, jolloin jokainen kalusterunko voidaan säätää juuri kyseiselle tuoteryhmälle oikeaan lämpötilaan ja näin edelleen pienentää sähkölaskua ja ympäristökuormaa.

Uuden Salen kerrosala on 750 neliötä ja myymälän myyntipinta-ala noin 450 neliötä. Investoinnin kokonaiskustannus on 1,5 miljoonaa euroa. Rakentamisaikainen työllistämisvaikutus on noin 25 miestyövuotta. Kesän alussa valmistuva Sale Savisilta toteutetaan samoilla piirustuksilla, jolloin kokonaisratkaisua monistamalla rakentamisen kustannuksia on pystytty pienentämään.

Sale Tusku työllistää 6 henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii Niina Pöntinen. Salen aukioloajat ovat ma–la 7 – 21 ja su 9 – 21.

 

Toteuttajina paikalliset urakoitsijat ja suunnittelijat:                     

KVR-urakoitsija                   Mikkelin Nostajat Oy

Pääsuunnittelija                   Wise Group Finland Oy

LVIA-suunnittelu                 STT Energia Mikkeli Oy

Sähkösuunnittelu                STT Sähkö Mikkeli Oy

Pohjatutkimus                      Ramboll Finland Oy

LVIA-urakoitsija                  Suomen Talotekniikka Mikkeli Oy

Sähköurakoitsija                 STT Sähkö Mikkeli Oy

 

Lisätiedot: 
toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm 0500 553 765

Sale-ryhmäpäällikkö Mika Korhonen, gsm 050 587 6690