Arvoisa asiakasomistajamme


28.2.2023

Vuosi 2023 on kääntynyt kevääseen ja me Osuuskauppa Suur-Savossa valmistaudumme jo pääsiäiseen, tulevaan juhlakauteen ja kesään. Työllistämme kesällä 2023 toimialueellamme noin 800 nuorta. Tavoitteenamme on tarjota erinomaisia ensimmäisiä työkokemuksia, jotka kannustavat ja sitouttavat työelämään. Meillä voi työskennellä ravintoloissa, kahviloissa, hotelleissa, liikennemyymälöissä, marketeissa, tavarataloissa, parturi-kampaamoissa, autokaupoissa ja -korjaamoissa, leipomossa ja erilaisissa tukitoiminnoissa. Suunnilleen puolet kesätyöpaikoistamme on varattu alle 18-vuotiaille ja lyhyempiin kesäharjoittelujaksoihin.

Vuoden 2022 lopulla osallistuimme T-Median toteuttamaan Luottamus & Maine tutkimukseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan Osuuskauppa Suur-Savon kokonaismaineen kehitys suuren yleisön keskuudessa on jatkunut suotuisana. Kokonaismaineemme oli alueosuuskaupoista korkein ja korkeampi, kuin muilla verrokkiryhmillä. Kiitosta saimme erityisesti hintatasostamme, työntekijöidemme tasapuolisesta kohtelusta, taloudellisesta vakaudestamme sekä vastuullisesta toiminnastamme.

Vastuullisuus on keskeinen arvo osuuskauppamme toiminnassa ja osana jokaisen osuuskauppalaisen työtä. Yksi merkittävistä vastuullisuustavoitteistamme on edistää Etelä-Savon yritystoimintaa ja sitä kautta vahvistaa myös työllisyyttä. Tänä vuonna olemme olleet mukana rakentamassa suomalaisen maatalouden tulevaisuutta järjestämällä yhdessä ProAgrian ja LähiTapiolan kanssa Tulevaisuusvalmennus- koulutusta. Koulutusten kautta olemme halunneet tuoda toimintaansa kehittäville maatiloille ja maaseutuyrityksille osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia ja luoda näkymää ajankohtaisiin ja uutta menestystä luoviin tekijöihin. Meille valmennukset ovat tuoneet myös toivotun uuden suoran kontaktin alkutuottajiin ja mahdollistaneet entistä paremman vuoropuhelun.

Yhteishyvä-lehti on ajatuksia avartava lukupaketti ajankohtaisia aiheita ja hyödyllisiä vinkkejä vastuullisempaan arkeen ja elämään. Tähän asti Yhteishyvä on jaettu asiakasomistajatalouksille koteihin, mutta jatkossa lehden jakelussa siirrytään myymäläjakeluun. Tässä yhteydessä loppuu myös Osuuskauppa Suur-Savon Omat Sivut – lehti. Yhteishyvä ilmestyy neljä kertaa vuodessa entistä tuhdimpana lukupakettina ja seuraavan lehden voit noutaa lähimmästä Prismasta, S-marketista, Sale-myymälästä, Sokokselta tai ABC Liikennemyymälästä. Seuraavat Yhteishyvä-lehdet ilmestyvät 15.5., 15.8. ja 15.11.2023. Reseptit löytyvät jatkossa Yhteishyvä-lehden sivuilta ja tuttuun tapaan Yhteishyva.fi:stä. Ajankohtaisia uutisiamme, tapahtumiamme sekä sinulle suunniteltuja etujamme löydät kätevästi osoitteessa suur-savo.fi sekä seuraamalla toimialojemme ilmoittelua eri kanavissamme.

Hyvää kevään odotusta kaikille!

Ari Miettinen
toimitusjohtaja