ABC-ketjun lippulaiva ABC Kuortti 10 vuotta


23.4.2010

ABC Kuortti juhlii 10-vuotissyntymäpäiviään perjantaina 23. huhtikuuta. Osuuskauppa Suur-Savon ensimmäinen liikennemyymälä, ABC Kuortti, avattiin virallisesti 16.3.2000. Tällä hetkellä Osuuskauppa Suur-Savolla on viisi ABC-liikennemyymälää ja kuudes avataan toukokuussa Mäntyharjun keskustaan. S-ryhmällä on yhteensä 103 ABC-liikennemyymälää eri puolilla Suomea.

ABC Kuortin S-market remontoitiin v. 2008 ja ravintola sekä Alkon tilat tänä keväänä. Samassa yhteydessä liikennemyymälän palvelut lisääntyivät apteekilla. Edellä mainittujen palvelujen lisäksi ABC Kuortissa on polttonesteiden jakelupiste, puu- ja lahjatavaramyymälä Wood Park, nahkatarvikeliike Stileverde, Otto-automaatti, Veikkauksen Online sekä Ray:n peliautomaatit. ABC Kuortti palvelee 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä.

ABC Kuortti on toiminut ABC-ketjun pilottikohteena monessa asiassa. Mm. noutopöydän kehittämistyötä on tehty systemaattisesti. Myös monet toimintatavat ja -ohjeet ovat siirtyneet ABC Kuortista koko ketjun käytännöiksi. Yhtenä tärkeänä kehityskohteena on ollut suurten asiakasvirtojen nopea palvelu ja liikennemyymälän läpäisykyky.

Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta henkilöstön työtyytyväisyystutkimukset ovat olleet ABC Kuortissa kiitettävällä tasolla. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä ja ABC Kuortti on saanutkin useita huomionosoituksia; mm. vuonna 2005 se valittiin Vuoden taukopaikaksi ja v. 2009 liikennemyymäläpäällikkö Mika Korhonen Osuuskauppa Suur-Savon Vuoden esimieheksi.

Vuonna 2009 ABC Kuortin kokonaismyynti oli 16 milj. euroa. Liikennemyymälä työllistää 40–100 henkilöä sesongista riippuen. ABC Kuortin ravintolassa on asiakaspaikkoja 244 ja kesäterassilla lisäksi 44 paikkaa. Pysäköintipaikkoja on yhteensä n. 200, joista bussipaikkoja on 10. Asiakkaita käy vuodessa noin neljä miljoonaa.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen, gsm. 0500 553 765

marketkaupan johtaja Iiro Siponen, gsm. 050 596 4053