Aamiainen on uusi brunssi


15.11.2016

Klassikko jo syntyessään, hotelliaamiainen on uudessa nosteessa. Katso neljä syytä, miksi sinunkin kannattaa aloittaa aamu hotellissa vaikka yöpyisit kotona!

Brunssit ovat varmasti tuttu juttu monelle kaupunkien ruokakulttuuria ja -trendejä seuraavalle. Usein kuitenkin unohtuu, että lähiseudun paras aamiainen saattaakin löytyä ravintolan tai kahvilan sijaan hotellista.

 

Munia, pekonia, lämpimänä höyryävää leipää ja sataa sorttia tuoremehuja – runsaana notkuva hotelliaamiainen on klassikon asemansa ansainnut. Tiesithän, että hotellien aamupalapöydän ääreen voi suunnata, vaikka yöpyisikin ihan kotioloissa? Tässä neljä syytä valita hotelliaamiainen aamujesi iloksi.

1. Ylevöittää arjen

Vaikka brunssitrendi onkin jyllännyt jo useamman vuoden ajan, kannattaa nälkäisten aamujen ohjelmaa suunnitellessa pitää mielessä myös se perinteisempi vaihtoehto. Monipuolinen hotelliaamiainen on todellinen aamun pelastus erityisesti arjessa. Toisin kuin viikonloppuisin tarjoiltavat brunssit, monipuoliset hotelliaamupalat tarjoavat hyvän tavan hemmotella itseään runsain käsin myös ihan tavallisena viikonpäivänä. Koska hotellien aamiaistarjoilu alkaa jo kukonlaulun aikaan, on aamiaisella kätevä piipahtaa ennen kiireistä työpäivää yksin tai vaikka kaverin kanssa.  Mikä ihana syy herätä varhain, kun ennen aikaista aamupalaveria pääsee nauttimaan päivän tärkeimmän aterian astetta paremmin!

 

2. Tarjoaa luksusta lomapäivään

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vapaapäivä, kuin istahtaa valmiiseen pöytään ja nauttia runsas sekä ravitseva aamiainen? Viikonloppuisin ja lomakausilla hotelliaamiaiset tarjoavat joustavasti hyvää syötävää moneen eri makuun erityisesti perinteitä vaaliville. Siinä missä brunssitunnelma saattaa olla mitä tahansa runsaan aamiaisen, buffetmaisen lounaan ja pöytiin tarjoillun päivällisen väliltä, hotelliaamiaisella saa varmasti mitä tilaa: laadukkaita raaka-aineita runsaan ja täyttävän aamupalan muodossa. Hotelliaamiaiselle on myös mahdollista päästä viikonloppunakin varhain, sillä tarjoilu alkaa heti aamusta. Ja jos olet aamu-uninen, ei hätää: viikonloppuisin hotellien aamiaiskattaukset palvelevat hiukan tavallista pidempään ja tarjoavat oivan hetken huolettoman vapaapäivän alkuun.

 

3. Kestittää kokonaisen kaveriporukan

Vanha jengi pitkästä aikaa koolla? Paras tapa kerrata kuulumiset on istahtaa yhteisen pöydän ääreen heti päivän aluksi. Usein isolla seurueella asioidessa saattaa kuitenkin olla haastavaa löytää brunssipaikka, jossa olisi tarpeeksi suuri pöytä vapaana. Hotelleissa on totuttu suuriin asiakasmääriin. Siksi isommallakin porukalla paikalle suunnatessa on mahdollisuus mahtua saman pöydän ääreen ilman odottelua tai ovelta käännyttämistä. Lautanen täyteen ja viikonlopun käänteitä kertaamaan! Ja lasillinen kuohuvaa kylkeen, kenties?

 

4. Hotellitunnelma tuo vaihtelua

Vaikka hotelliaamiainen kunnioittaakin perinteitä, on se silti kaikkea paitsi tylsä. Parin tunnin mittainen hotellivierailu on parhaimmillaan kuin loma pienoiskoossa, erityisesti jos valitset ympäristön aamusi tunnelmaan sopivaksi. Kaipaatko hidasta herätystä historiallisessa miljöössä vai tarkkailetko mieluummin ydinkeskustan vilinää kahvikuppisi äärestä? Sokos Hotellien tarjonnasta löydät varmasti itsellesi sopivimman tavan aloittaa päivä!