Sapuska Sankarit -kokkikilpailu toi voittajille iloa, kunniaa ja kesätöitä


13.5.2025

Osuuskauppa Suur-Savo järjesti maalis-huhtikuun aikana kokkikisan Mikkelin ja Savonlinnan kahdeksasluokkalaisille valinnaisen kotitalouden oppilaille, sekä tarjosi heille ravintolakokemuksen. Sapuska Sankarit -finaaleissa nähtiin maukkaita annoksia ja kokkikisan voittajat ansaitsivat voitoillaan myös kesätyöpaikat Suur-Savolle.

Sapuska Sankarit on uudenlainen tapa tehdä oppilaitosyhteistyötä Osuuskauppa Suur-Savon sekä yhteistyökoulujen Mikkeliläisen Rantakylän yhtenäiskoulun ja Savonlinnalaisen Mertalan koulun kesken. Sapuska Sankarit -yhteistyö starttasi Mikkelissä ravintola Frans & Michellessä sekä Savonlinnassa kokous- ja tapahtumatila Luodossa nautituilla iltapäivälounailla. Yhteisissä lounashetkissä nuoret pääsivät tutustumaan kokkien ja tarjoilijoiden työhön, ravintolatapakulttuuriin sekä alan opiskelumahdollisuuksiin.

Yhteistyöhön sisältyi myös odotettu kokkikilpailu, johon nuoret valmistautuivat parityöskentelynä suunnittelemalla ja harjoittelemalla kilpailuannoksia kotitaloustunneilla. Kilpailuannos oli joko alku-, pää- tai jälkiruoka ennalta määritellyistä raaka-aineista. Loppukilpailuihin valittiin jokaisen sarjan kolme parasta paria ja he pääsivät valmistamaan annokset Mikkelissä Frans & Michellessä ja Savonlinnassa Luodon keittiössä. Voittaja-annokset molemmissa kaupungeissa valitsi arvovaltainen tuomaristo. Loppukilpailuun osallistuneet palkittiin kunniakirjoin ja tavarapalkinnoin. Sapuska Sankarit -kokkikisan voittajille tarjottiin myös mahdollisuus kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -kesätyöpaikkaan osuuskaupan eri yksiköissä.

Mikkelissä alkuruokasarjan voittivat Joosa Heikkinen ja Toivo Sanisalo talvipäivään sopivalla, tasapainoisella Tomaattiherkku-annoksellaan. Emilia Liikasen pääruokasarjan innovatiivinen Mersumiehen aamupala -kilpailuannos siivitti hänet voittoon ja sai tuomarit yllättymään positiivisesti. Jälkiruokasarjan voittajia olivat Mariam Saleh ja Elmo Pyy illallisen kruunaavalla Vadelmainen unelma -annoksellaan.

Savonlinnassa alkuruokasarjan voiton nappasivat Lenni Kähkönen ja Miica Nyman satokauteen sopivalla, kauniilla Lohi-parsatartar-annoksella. Pääruokasarjassa suussasulava, tuomareiden mukaan ravintolatasoinen Kermainen kuhakeitto -annos toi voiton Miisa Maliselle ja Jenni Makkoselle. Jälkiruokasarjassa perinteitä kunnioittava ja erinomaisia makuja sisältävä Aada Utriaisen ja Venla Ontrosen Rättänä vaniljajäätelöllä toi heille voiton.

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille upeille nuorille osallistumisesta!

Lisätietoja:

Sanna Hämäläinen, henkilöstön kehittämispäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 050 320 5655, sanna.hamalainen@sok.fi

Tuula Lyytikäinen, henkilöstöjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 050 562 9200, tuula.lyytikainen@sok.fi