Sapuska Sankarit -yhteistyö laajenee Savonlinnaan


27.3.2025

Osuuskauppa Suur-Savo järjestää jo toista kertaa kokkikisan kahdeksasluokkalaisille valinnaisen kotitalouden oppilaille sekä tarjoaa heille ravintolakokemuksen. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Sapuska Sankarit -yhteistyö laajenee tänä vuonna Mikkelistä Savonlinnaan. Yhteistyön avulla halutaan lisätä nuorten tietoisuutta ravintola-alan työpaikoista, ammateista ja koulutusmahdollisuuksista sekä innostaa heitä hakeutumaan alalle. 

− Alun perin idea yhteistyöstä saatiin Satakunnan Osuuskaupalta. Viime vuonna esittelin idean Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun rehtori Hanne Lahtiselle ja yhteistyöhön lähdettiinkin innolla mukaan kotitalousopettaja Johanna Lindbohmin ja Niklas Kurvisen kanssa. Hyvien kokemuksien myötä päätimme laajentaa yhteistyötä myös Savonlinnaan ja saimme yhteistyöhön mukaan kotitalousopettajat Emmi Huttusen ja Maisa Riitalan Mertalan koululta, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon henkilöstön kehittämispäällikkö Sanna Hämäläinen. 

−Tämä on ollut täysin uudenlainen tapa tehdä oppilaitosyhteistyötä. Sapuska Sankarit -yhteistyön myötä tavoitamme peruskoululaisia, jotka vielä pohtivat opiskeluvaihtoehtoja ja saamme tätä kautta tuotua ravintola-alaa heille tutummaksi, jatkaa Hämäläinen 

Sapuska Sankarit -yhteistyö on startannut Mikkelissä helmikuussa ravintola Frans & Michellen iltapäivälounaalla, jonka aikana nuoret pääsivät tutustumaan kokkien ja tarjoilijoiden työhön sekä tapakulttuuriin. Esedulta Henna Kääriäinen ja Sabine Ahvenainen kertoivat ravintola-alan koulutusmahdollisuuksista. Savonlinnassa tapalounas järjestetään 1.4.2025 Original Sokos Hotel Seurahuoneen kokous- ja tapahtumatila Luodossa. Lounaan yhteydessä Laura Tynkkynen kertoo oppilaille ravintola-alan koulutusmahdollisuuksista Samiedulla. 

Yhteistyöhön sisältyy myös kokkikilpailu, johon nuoret valmistautuvat parityöskentelynä suunnittelemalla ja harjoittelemalla kilpailuannoksia kotitaloustunneilla. Kilpailuannos voi olla alku-, pää- tai jälkiruoka ennalta määritellyistä raaka-aineista. Loppukilpailuihin valitaan jokaisen sarjan kolme parasta paria ja he pääsevät valmistamaan annokset Mikkelissä Frans & Michellen keittiössä torstaina 3.4.2025 ja Savonlinnassa Luodon keittiössä 29.4.2025. Voittaja-annokset molemmissa kaupungeissa valitsee arvovaltainen tuomaristo. Loppukilpailuun osallistuvat palkitaan kunniakirjoin ja tavarapalkinnoin. Kokkikisan voittajille tarjotaan mahdollisuus kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -kesätyöhön osuuskaupan ravintolassa.   

 

Lisätietoja:  

Sanna Hämäläinen, henkilöstön kehittämispäällikkö, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 050 320 5655, sanna.hamalainen@sok.fi

Tuula Lyytikäinen, henkilöstöjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 050 562 9200, tuula.lyytikainen@sok.fi