3.12.2015
Ravintolapäällikkö Maria Putaansuu Tampereen Coffee House -kahvilasta valittiin tiistaina 1.12.2015 vuoden parhaaksi baristaksi Pauligin kahvipaahtimolla pidetyssä Master Barista -kilpailussa. Coffee House -ketjun vuosittain järjestämään kilpailuun osallistui kuusi kilpailijaa eri puolilta Suomea.
Master Barista -kilpailun aikana osallistujat valmistavat kaksi cappuccinoa, kaksi caffé lattea sekä kaksi omaa signaturejuomaa. Raati valitsee voittajan kahvinvalmistuksen tekniikan, valmistetun kahvin laadun, kahvituntemuksen ja asiakaspalveluhenkisyyden perusteella. Kolme parasta baristojen kehittelemää kahvijuomaa tulee kahviloihin myyntiin vuoden 2016 aikana.
Tampereen Coffee House -kahvilassa ravintolapäällikkönä työskentelevä Maria Putaansuu, 33, osallistui kilpailuun tähtäimenään voitto. Kehittelemäänsä signaturejuomaa – Fazerina-mochaa – hän hioi pitkään. Maria koemaistatti juomaa erityyppisillä asiakkailla, teki hintatiedusteluja, laati reseptiikkaa ja tutki annoksen kaupallistettavuutta.
– Päätin, että saan Fazerina-juoman myyntiin, sillä uskon, että se tulee olemaan kassamagneetti, Putaansuu kertoo.
Kilpailun raadissa olivat Coffee Housen ketjujohtaja Minna Vainio, Kahjona kahviin -blogin Markus Asunta sekä koulutusasiantuntija Ulla Suoraniemi ja masterteknikko Kim Kuusi Paulig Professionalilta. Raati seurasi erityisesti kilpailijoiden asiakaspalveluhenkisyyttä, vaikka toki puolet arvioinnin pistekokonaisuudesta muodostivatkin tekniset taidot. Maria Putaansuu sai kokonaisarvioinnissa ylivoimaisesti korkeimmat pisteet. Lisäksi tuomaristo kehui Putaansuun varmuutta ja osaamista kahvinvalmistuksessa.
Neljättä kertaa järjestetty kilpailu toteutettiin yhteistyössä Pauligin kanssa. Voittaja saa palkinnoksi opintomatkan kahvifestivaaleille Lontooseen.
Coffee Housessa henkilökuntaa valmennetaan säännöllisesti
Coffee House -kahvilaketjun yksi ylpeydenaihe on se, että suurin osa kahvilahenkilökunnasta on alansa sujuvasti hallitsevia baristoja eli koulutettuja kahvialan ammattilaisia. S-ryhmän Coffee House -ketju kouluttaa henkilökuntaa säännöllisesti.
– Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukasta erikoiskahvia. Kouluttamalla baristoja säännöllisesti takaamme sen, että kahvin laatu pysyy tasaisen hyvänä ketjun kaikissa pisteissä Helsingistä Leville ympäri vuoden. Se taas näkyy asiakkaiden tyytyväisyydessä. Säännöllinen kouluttaminen ja henkilökunnan osaamisen varmistaminen ovat myös osa Coffee Housen vastuullista liiketoimintaa, Minna Vainio sanoo.
#coffeehousefi #chbarista #coffee #paulig #barista #pauliginstituutti #baristakisa
Lisätiedot:
Minna Vainio, ketjupäällikkö, Coffee House, minna.vainio@sok.fi, puh. 010 76 82875
8.10.2024 | Paikallisia uutisia
7.10.2024 | Paikallisia uutisia | Tapahtumat
4.10.2024 | Paikallisia uutisia | S-Etuja | Tapahtumat