2 kpl Suur-Savon Leipomon ruisreikäleipää2-3 dl vettä1 kpl kalaliemikuutioHalkaise ruisreikäleivät keskeltä niin, että saat pohjan ja kannen. Kuumenna vesi ja liota kalaliemikuutio veteen. Asettele ruisreikäleivät leivinpaperille niin, että leikattu pinta on ylöspäin. Kostuta leivät kalaliemellä reilusti reunoja myöten.TÄYTE600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
200-250 g kylmäsavulohta
1 ½ -2 dl suolakurkkua
puolikas punasipuli
puolikkaan sitruunan mehu
tilli
mustapippuriPilko kylmäsavulohi, suolakurkut, punasipuli ja tilli pieneksi. Jätä osa täytteistä sivuun kakun koristelua varten. Vatkaa kuohukerma notkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lohi, suolakurkut, punasipuli ja tilli kerman joukkoon. Sekoita hyvin. Mausta sitruunan mehulla ja mustapippurilla.Kokoa kakku. Laita alimmaiseksi ruisreikäleipien pohjat ja päällimmäiseksi kannet. Jaa täyte leipien väliin lusikalla niin, että päällimmäiseksi riittää vielä täytettä. Koristele päällinen sivuun ottamillasi täytteillä.Kakku paranee ja maustuu saatuaan levätä yön yli. Joten tämän ihanuuden voit huoletta tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua