Osuuskauppa Suur-Savon ravintolat tekivät jälleen viime vuonna upeaa työtä ruokahävikin vähentämiseksi
Osuuskauppa Suur-Savo on jo pitkään tehnyt onnistuneesti töitä ruokahävikin minimoimiseksi niin ruokakaupoissaan kuin ravintoloissaankin. Ilmastonmuutoksen kannalta ruokahävikki on iso ongelma: jos ruokahävikki olisi valtio, olisi se suurin hiilidioksidipäästöjen tuottaja Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Suomessa elintarvikkeiden tuotantoketjussa eniten ruokahävikkiä syntyy kotitalouksissa ja teollisuudessa.-Hävikin torjunta on meidän kaikkien yhteinen asia. Apuna hävikin torjunnassamme on ResQ Club mobiilipalvelu, jonka avulla muuten roskiin päätyvä syömäkelpoinen ruoka löytää nauttijansa. Sovellus näyttää palvelussa mukana olevien ravintoloiden hävikkiannokset reaaliaikaisesti. Annosten varaus ja maksu tehdään sovelluksessa. Maksun jälkeen annoksen voi noutaa ravintolasta, Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi sanoo. Osuuskauppa Suur-Savossa ResQ-asiakkaat pelastivat lähes 9000 annosta ruokaa vuonna 2021. Se vastaa arviolta 22 000 kgverran säästettyjä hiilidioksidipäästöjä.-Pyrimme hävikin ennaltaehkäisyyn joka päivä kaikin keinoin ja etsimme koko ajan uusia tapoja hävikin torjuntaan. ResQ Club -sovellus sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Sovelluksen käytöstä on saatu erittäin hyviä kokemuksia ravintoloissamme.Osuuskauppa Suur-Savon ResQ yhteistyötä tekevät ravintolat ovat:
UKKO Bistro & Deli
CafeStella
Bistro Sisu
Presso Buffa Mikkeli
Ravintola Greeneri
Amarillo Mikkeli
Ravintola Majakka
Gastropub Eino
Ravintola Rosso
Perlina di Castello
ABC Mikkeli Tuukkala
ABC Pitkäjärvi
ABC Pieksämäki
ABC Savonlinna
Lisätietoja:
Kai Nurmi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, p. 0400 942 141